Βέροια Σχόλια

Όταν οι μαθητές κάνουν περήφανους τους δασκάλους τους…

Εξαιρετικά πετυχημένη η χθεσινή βραδιά του «Προμηθέα» για το «Ρεμπέτικο», μια βραδιά που εντυπωσίασε και συγκίνησε όσους την παρακολούθησαν, ενισχύοντας την άποψη που έχουμε όλοι μας για την πολιτιστική δουλειά που γίνεται από τον γνωστό και καταξιωμένο Σύλλογο της πόλης.

Πέρα από τα συναισθήματα και τις σκέψεις που προκάλεσε σε μένα προσωπικά η εκδήλωση και που ήδη κατέθεσα, δε μπορώ να μη μεταφέρω και τα ξεχωριστά συναισθήματα που μου προκαλούν οι παλιοί μαθητές μου, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και η Έλενα Μουδίρη-Χασιώτου, με τη σοβαρή καλλιτεχνική τους πορεία.

Ήταν 12 μόλις χρονών ο Αλέξανδρος, ο Άλεξ, όπως τον φώναζαν όλοι οι συμμαθητές του με αγάπη, όταν ήρθε στην πρώτη τάξη του 1ου Γυμνασίου της Βέροιας. Πρόσωπο ολοστρόγγυλο, μάτια σπινθηροβόλα, αεικίνητος και προέκυψε από τότε ακόμα… μουσικός!

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ο Άλεξ αναλαμβάνει να μελοποιήσει το τρυφερό  ποίημα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη «Τα καημένα τα πουλάκια». Και όχι μόνο το μελοποιεί αλλά στην κασέτα που μου φέρνει όλο καμάρι το τραγουδά κιόλας! Κάπου στα συρτάρια μου η παιδική του φωνή και η μουσική του θα περιμένουν να τα βρω, μαζί με τις υπόλοιπες σχολικές αναμνήσεις μου…

Ο Αλέξανδρος τώρα είναι καταξιωμένος  στο μουσικό χώρο, με σοβαρές μουσικές σπουδές, με μια πορεία στην πόλη, όπου άλλοτε συνθέτει για θεατρικές παραστάσεις, άλλοτε πρωταγωνιστεί στο συγκρότημα «Balsam Blue» κι άλλοτε μεταμορφώνει τα μουσικά πράγματα του «Προμηθέα», οδηγώντας τον από επιτυχία σε επιτυχία!

Την Έλενα την έζησα μόνο για μια σχολική χρονιά και όχι τρεις, όπως τον Άλεξ. Όμως ένα έμπειρο μάτι και μέσα σε μια χρονιά μπορεί να δει πολλά πράγματα. Πρώτη τάξη και η 12χρονη Έλενα Μουδίρη -Χασιώτου δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμα τις κλίσεις της, τουλάχιστον στο σχολείο.  Τη διακρίνει όμως μία ξεχωριστή σοβαρότητα και υπευθυνότητα και μία στοχαστική ματιά, που τη μεταμορφώνει από τότε σε μια μικρή…κυρία, χωρίς όμως να χάνει την παιδικότητά της.

Συναντώ την Έλενα μετά από πολλά χρόνια φέτος να διδάσκει στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας θεατρικό τραγούδι, μετά από πετυχημένες σπουδές στη Θεατρολογία. Δυο εκδηλώσεις, μία με τους μικρούς μαθητές της και μία με τους ενήλικες, που παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά «Θίασος», με εντυπωσιάζουν.

Ανακαλύπτω στο πρόσωπό της την ίδια υπευθυνότητα και σοβαρότητα που διέθετε από παιδί. Αλλά και μια καλλιτεχνική φλέβα που φάνηκε και χθες, στο «Ρεμπέτικό» του «Προμηθέα», καθώς γοήτευσε με τη φωνή της τραγουδώντας αλλά και με τα κρουστά της στην ορχήστρα. Γνήσια ρεμπέτικη φιγούρα!

Δυο ταλαντούχα παιδιά, δυο λαμπροί νεαροί καλλιτέχνες της πόλης, που κάνουν περήφανους όχι μόνο τους γονείς αλλά και τους δασκάλους τους!

Δήμητρα Σμυρνή

Φωτογραφίες: faretra.info

Για τη μουσική παράσταση του “Προμηθέα” μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων