Τοπικά

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ημαθίας

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει το γεγονός ότι μαθητής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας έχασε την φετινή σχολική χρονιά, λόγω υπέρβασης απουσιών,  χωρίς δική του υπαιτιότητα.

Μέχρι τα Χριστούγεννα, ο μαθητής (που διαμένει σε χωριό της περιοχής της Αλεξάνδρειας),   αδυνατούσε να πηγαίνει στο σχολείο καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν κάλυπτε τις ανάγκες μεταφοράς του. Δυστυχώς το πρόβλημα λύθηκε με μεγάλη καθυστέρηση με αρνητικά αποτελέσματα για τον μαθητή.

Παρά τις σχετικές και επίμονες παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Ημαθίας προς τη ΔΙΔΕ Ημαθίας και προς το ΥΠΕΘ και τα παχιά λόγια «συμπάθειας» του υφυπουργού  Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη, λύση στο πρόβλημα του μαθητή δεν δόθηκε.

Καταγγέλλουμε την αναλγησία του Υπουργείου, που παρά την έγκαιρη ενημέρωση του, επέδειξε άρνηση στην επίλυση του θέματος αυτού. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, γιατί αντικατοπτρίζει ακριβώς το πραγματικό πρόσωπο της ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Δεν είναι θέμα απλά ολιγωρίας ή  κακού συντονισμού κάποιων υπηρεσιών, που δεν δόθηκε έγκαιρα λύση στο θέμα αυτό. Είναι αποτέλεσμα της πραγματικής πολιτικής της κυβέρνησης που απλόχερα προσφέρει παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο και εξαντλεί την αυστηρότητα!!!! της σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και μάλιστα απέναντι σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αυτό φαίνεται τρανταχτά με νέο νομοσχέδιο για τις δομές εκπαίδευσης, που αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, που καλύπτει το ελάχιστο των αναγκών των μαθητών (στην προκειμένη περίπτωση ούτε και αυτό!), που προωθεί όλες τις αστικές επιδιώξεις όπως αυτές διατυπώνονται στο 3ο μνημόνιο και αφορούν στην περικοπή δαπανών, στη εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού, στην αξιολόγηση, στην αυτονομία των σχολικών μονάδων και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν το παραπάνω γεγονός. Ο αγώνας να μην χάνει την χρονιά του, ούτε ένας μαθητής μας, έχει ευρύτερη σημασία και σε αυτό πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να το διεκδικούμε.

Απαιτούμε από το Υπουργείο να προχωρήσει στην δικαίωση του μαθητή, μην αφήνοντας τον να χάσει την φετινή χρονιά.     ΒΕΡΟΙΑ 17-6-18

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας