Βέροια Γενικά Γράμματα & Τέχνες

Αυλαία για το “3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου” στη Βέροια με μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά

Δήμητρα Σμυρνή

Το «3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου» ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τις εκδηλώσεις του, δίνοντας ένα άλλο χρώμα στη Βέροια και θυμίζοντας τις παλιές καλές μέρες, που τότε, τη δεκαετία του ’60, το « Φεστιβάλ Παραγωγής», χάριζε ιδιαίτερη λάμψη στην πόλη.

Οι διοργανωτές του, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αφού οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που ήταν ποικίλες, με επιστημονικό, οικονομικό, πρακτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο, βρήκαν ανταπόκριση  στο κοινό της Βέροιας, και ειδικά ο διαγωνισμός φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές» έκανε γνωστό το Φεστιβάλ και τις ομορφιές του κάμπου μας σ’ όλη την Ελλάδα.

Η χθεσινή βραδιά φιλοξένησε στο Πάρκο της Ελιάς τον Δώρο Δημοσθένους με την ορχήστρα του, σ΄ ένα μουσικό ταξίδι με τίτλο Let’s swing again.

Τη βραδιά άνοιξε η Χορωδία Filippos Glee με τις ταλαντούχες αδελφές Μπραβάκη, τη Νεφέλη και τη Νίκη.

Ο Δώρος Δημοσθένους, ανακάλυψη του Λουκιανού Κηλαηδόνη, με πορεία στο ελληνικό τραγούδι, διάλεξε για τη χθεσινή βραδιά ένα πρόγραμμα  τραγουδιών νοσταλγίας του χθες μεταγραμμένων όμως σε μουσικό ύφος του σήμερα.

Έτσι ακούστηκαν σε ρυθμό swing τραγούδια των Γ. Μουζάκη, Β. Τσιτσάνη, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη αλλά και τραγούδια από το διεθνή μουσικό χώρο, όπως Beatles, Elvis Presley, Perry Como κ.ά. καθώς και τραγούδια από τον παλιό ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

Ο Δώρος Δημοσθένους, εκρηκτικός ως παρουσία, άκρως επικοινωνιακός με το κοινό του, με φωνή εξαιρετική, ενθουσίασε την πλατεία, ιδιαίτερα όταν το swing βρήκε, πέρα από τη μουσική, και τη χορευτική του έκφραση μέσα από την ομάδα της Βέροιας Lindy in a Jar,  τη Lindy Hop ομάδα, που εντυπωσίασε με τη δεξιοτεχνία της.

Ιδιαίτερη στιγμή για την εκδήλωση και για τον ίδιο το συνθέτη της Βέροιας, το Γιώργο Καλογήρου, που ήταν παρών στη χθεσινή βραδιά, και ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος του τότε ΤΟΒ, η απόδοση από τον τραγουδιστή του τραγουδιού «Άσπρα φτερά», με το οποίο ο συνθέτης συμμετείχε στο Φεστιβάλ τραγουδιού του ’65, κάνοντας περήφανη τη Βέροια.

Τρυφερή και ρομαντική στιγμή και το μπλουζ που χόρεψε ο Γιώργος Καλογήρου με τη γυναίκα του Άννα καταχειροκροτούμενος, καθώς μετέφερε την αύρα μιας άλλης εποχής.

Ο ρυθμός και η χαρούμενη διάθεση που κυριαρχούσε, οδήγησε στο τέλος της βραδιάς στη συμμετοχή του κοινού σε χορό που δεν έλεγε να σταματήσει, αφού όλοι ζητούσαν από τον τραγουδιστή να συνεχίσει.

Κάποτε, βέβαια, σταμάτησε, αφήνοντας σε όλους μια αίσθηση χαρούμενης γιορτής. Το 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου πέρασε, λοιπόν, με τη βραδιά αυτή στο παρελθόν, προοιωνίζοντας ένα ακόμη καλύτερο μέλλον, όπως είπε ο Πρόεδρός του Ζήσης Πατσίκας, ευχαριστώντας όλους, όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του και δούλεψαν γι’ αυτό.

Φωτογραφίες: faretra.info

Video: Τουριστικός Όμιλος Βέροιας

https://www.facebook.com/veriatourismclub/videos/1780157825387004/

https://www.facebook.com/veriatourismclub/videos/1780302762039177/

banner-article

Ροη ειδήσεων