Βέροια Πολιτισμός

Τουριστικός Όμιλος Βέροιας – “Ανθισμένες Ροδακινιές”. Εγκαίνια μιας πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας

Εγκαινιάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Βέροιας η έκθεση φωτογραφίας του ΤΟΒ «Ανθισμένες Ροδακινιές», σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση Φωτογράφων, με πολλές συμμετοχές και υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του ΤΟΒ Ζήσης Πατσίκας μίλησε για τη σημασία του διαγωνισμού και το στόχο του να μεταφέρει τη Βέροια και τον ανθισμένο ροζ κάμπο της από τις εντυπωσιακές ροδακινιές του  όσο γίνεται πιο μακριά.

Αναγνωρίζοντας ο ΤΟΒ τον τεράστιο ρόλο που έπαιξε σ’ αυτό η φωτογραφία της Ρίτσας Λίτσα που έγινε πέρυσι viral κάνοντας το γύρο του κόσμου, τίμησε την καλλιτέχνιδα βεροιώτισσα φωτογράφο με ειδικό βραβείο στα εγκαίνια για την προσφορά της στην προβολή του τόπου.

Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό έδειξαν ότι το θέμα δε συγκίνησε μόνο Βεροιώτες αλλά και καλλιτέχνες φωτογράφους κι από άλλες πόλεις , αφού το πρώτο βραβείο το κέρδισε ο Αθηναίος Αλέξανδρος Μαλαπέτσας, φωτογραφίζοντας τον  ρόδινο κάμπο της Βέροιας σε βάθος, με φόντο το χιονισμένο βουνό και τις αποχρώσεις του ροζ να διαδέχονται η μία την άλλη με γεωμετρική αυστηρότητα.

Αντίθετα το δεύτερο βραβείο της Βασιλικής Πρέσια είχε μια άλλη οπτική γωνία. Η δημιουργός της κεντράρισε στη λεπτομέρεια δίνοντας πλάι στα ανθισμένα κλαδιά της ροδακινιάς τα χέρια του αγρότη παππού της, συνδέοντας έτσι τη φύση με τον άνθρωπο.

Το Βραβείο Κοινού δόθηκε στο Γιώργο Σουμελίδη

Ακολούθησαν τις βραβεύσεις τιμητικές διακρίσεις για όλους τους συμμετέχοντες σ’ ένα κλίμα γενικής ευφορίας.

Συμμετείχαν οι: Γρηγόρης  Ζιάννης, Ιωάννα Ιντασβίλη, Λάζαρος Αθανασιάδης, Μαρία Τσιλιοπούλου, Ελευθερία Μπεκιαρίδου, Χάρης Αβραμίδης, Βασιλική Πρέσια, Δημήτρης Παπαρέντης, Έλλη Κουθούρη, Ιωάννης Ιορδανίδης, Γιώργος Κωτσάκης, Αλέξανδρος Μαλαπέτσας, Δημήτρης Ζιάννης, Στέλλα Ζημαντάκου, Ανθία Γκαντού, Νώντας Τρομπούκης, Βασιλική Φειδοπούλου και Στέργιος Ζιώγας.

Φωτογραφίες συνόλου ή λεπτομέρειας, της χαράς ή της μοναξιάς, σίγουρα όμως της τρυφερότητας, όπως και το ροζ χρώμα που τη χαρακτηρίζει, εκτίθενται στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης και αξίζει να τις δει κανείς.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας