Βέροια Εκδηλώσεις

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας – Τμήμα Θεατρικής Υποδομής “Ο Μικρός Πρίγκιπας”

 Ομάδα «ΟΝΕΙΡΟ» (παιδιά Γ’ Δημοτικού)

“ Ο Μικρός Πρίγκιπας ”

Η Ομάδα «Όνειρο» (παιδιά Γ’ Δημοτικού)  του Τμήματος Θεατρικής   Υποδομής  του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας  παρουσιάζουν  την παράσταση “Ο Μικρός Πρίγκιπας”, του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμητρας  Σταματίου. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στις 5.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με γενική είσοδο 3€.

Προπώληση εισιτηρίων: γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140.

 Συντελεστές Παράστασης

Συγγραφέας:  Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ

Σκηνοθεσία-Διασκευή κειμένου: Δήμητρα Σταματίου

Σκηνογραφία (σχεδιασμός & κατασκευή) Ενδυματολογία: Γεωργάκη Χαρά, Γεωργόπουλος Δημήτρης, Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία.

Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου

Φωτισμοί: Γιάννης Δουλγερίδης

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τεχνική Υποστήριξη: Πέτρος Μαλιάρας, Χρύσα Μπακογιάννη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αρβανιτίδου Μαργαρίτα, Βελισσαρίδης Κωσταντίνος, Δημόπουλος Σωτήρης, Καραβασίλη Αρετή, Κοντού Αναστασία, Κοντοπούλου Δάφνη, Κορυφίδου Φωτεινή, Μούρτη Νικολέτα, Μουταφίδης Νίκος, Παπαστεργιοπούλου Σοφία, Πέτρου Απόστολος, Πιστόλας Δημήτρης.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Όταν μιλάμε για το Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαίντ Εξιπερύ οι συστάσεις είναι περιττές. Το βιβλίο γράφτηκε το 1943 σε μια εποχή, που ο πόλεμος, γέννημα των ” μεγάλων” σάρωνε τη γη. Ο ήρωάς του, ένα παιδί, που δε μεγάλωσε ποτέ (και που όλοι κρύβουμε μέσα μας) με την αφοπλιστική αθωότητα του μας υπενθυμίζει τον τρόπο, που πρέπει να ιεραρχούμε τις αξίες της ζωής. Αξίες όπως η φιλία, η αγάπη, ο έρωτας και η δημιουργία δεσμών. Ο Μικρός Πρίγκιπας αφήνει το μικρό του πλανήτη και το τριαντάφυλλο του και ταξιδεύει στο γαλαξία, με τη λαχτάρα να γνωρίσει τον κόσμο και τα πλάσματα, που κατοικούν. Ένα πλάσμα με αγνότητα σχεδόν αγγελική κατεβαίνει στη γη και εξερευνά την άλλη πλευρά του τοίχου, που χωρίζει εμάς τους μεγάλους από τον αόρατο κόσμο. Τον κόσμο, που μόνο η καρδιά μπορεί να δει και όχι τα μάτια.

«Γιατί οι μεγάλοι είναι πέρα για πέρα παράξενοι…».

banner-article

Ροη ειδήσεων