Βέροια Εκδηλώσεις

Βιβλιοπαρουσίαση στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών. Μάριου Μαρκοβίτη “Όχι, δεν είμαι εχθρός του λαού”

Το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 20.30 στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ, συνάντηση με τον συγγραφέα Μάριο Μαρκοβίτη, με αφορμή το βιβλίο του

«Όχι, δεν είμαι εχθρός του λαού»

 Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν για το βιβλίο οι:

  • Ιωάννα Αβραμίδου, φιλόλογος, μεταφράστρια.
  • Σάββας Γαβριηλίδης, πολιτικός μηχανικός
  • Ευγενία Καβαλάρη, πρόεδρος συνδέσμου φιλολόγων.
  • Την συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης και συγγραφέας

Πέτρος Παπασαραντόπουλος,

Σύντομο βιογραφικό του Μάριου Μαρκοβίτη:

“Γεννήθηκα το 1940∙ δίπλα-δίπλα οι πόλεις των γονέων, Νάουσα και Βέροια, μου χάρισαν το δικαίωμα πάντοτε να αυτοαποκαλούμαι Μακεδόνας. Στρατευμένος παλιά, μοναχικός και μελαγχολικός οδοιπόρος εδώ και δεκαετίες, στους δύσβατους δρόμους της ευρωπαϊκής αριστεράς με δημοκρατία.

Σπούδασα ιατρική, μια από τις «ελεύθερες» δουλειές για τους αριστερούς της εποχής μου. Η ψυχιατρική παιδιών και εφήβων, αγαπημένη συντρόφισσά μου στην επιστημονική και επαγγελματική πορεία∙ πιστά την υπηρέτησα, αυτή με κράτησε στην ιατρική, που άλλως θα είχα εγκαταλείψει.

Βιβλίο εκτός ιατρικών, αυτό είναι το πρώτο μου∙ όχι γιατί είμαι συνταξιούχος, «να βρω κάτι να ασχολούμαι» δηλαδή. Μπορεί να το έγραφα και πριν από 20-30 χρόνια, αν είχα τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα, αυτά που από το 2011 μέχρι και πρόσφατα απόκτησα, μαζί με τους «νέους» από την Ρωσία συγγενείς μου: την κόρη, τα εγγόνια και δισέγγονα, του χαμένου και για μένα και γι αυτούς Μάρκου-Ochalis, κεντρικού προσώπου του βιβλίου αυτού. ”

Οργάνωση:

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ

Εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 

Σάββατο  9 Ιουνίου 2018 στις 20.30

στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ / Θεσσαλονίκης 67 – ΒΕΡΟΙΑ

για πληροφορίες: 6972440721 και 6973332783

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας