Βέροια

Αποχαιρετιστήριες γιορτές στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Δύο πολύ όμορφες γιορτές οργανώθηκαν, την εβδομάδα που πέρασε, στο Σπίτι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας.

Την Παρασκευή (25-5-2018) έληξαν τα μαθήματα χορού όλων των παιδικών τμημάτων , καθώς και των τμημάτων της  πρώτης επαφής με τη βλάχικη γλώσσα που λειτουργούν στο Σύλλογο.  Με την ευκαιρία αυτή οργανώθηκαν πλούσιες εκδηλώσεις στο Σύλλογο που άρχισαν στις έξι  το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν γύρω στις εννιά το βράδυ.  Τα μικρά παιδιά παρουσίασαν δείγματα χορών  και τραγουδιών που διδάχτηκαν όλη τη χρονιά από τη Χάιδω Ζήση, τη Λέμη και τη Μαρία Γατοπούλου. Την ίδια  βραδιά , το παιδικό τμήμα επαφής με τη βλάχικη γλώσσα μέσα από το τραγούδι παρουσίασε δείγματα της δουλειάς ( τραγούδια και διαλόγους στη βλάχικη γλώσσα) που έγινε το χειμώνα , με την καθοδήγηση του υπεύθυνου του τμήματος Τάκη Γεωργίου και του συνεργάτη του Νίκου Αυγέρου.  Σε όλα τα παιδιά διανεμήθηκαν  αναμνηστικά δωράκια,

Την Τετάρτη (30-5-2018) , στις εννιά το βράδυ, τα χορευτικά τμήματα (εφηβικά και ενηλίκων, ανδρών και γυναικών ) , καθώς και η χορωδία του Συλλόγου ολοκλήρωσαν τις πρόβες τους για τη φετινή περίοδο. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων αυτών  ετοίμασαν μια πολύ όμορφη αποχαιρετιστήρια βραδιά. Οι παριστάμενοι γεύτηκαν πλούσια εδέσματα – κρέατα και τυριά – και  άφθονο κρασί, αλλά πάνω από όλα , ένιωσαν  έντονες συγκινήσεις από τα βλάχικα  τραγούδια και τους χορούς που κάλυψαν όλη τη βραδιά ως αργά το βράδυ.

Παρουσιάστηκαν  βλάχικοι χοροί και τραγούδια με μοναδική ακρίβεια, αισθαντικότητα και αυθεντικότητα, και έδειξαν την πολύ σοβαρή δουλειά που κάνουν οι δάσκαλοι των χορευτικών τμημάτων Αντώνης Κουκουτέγος, Γιάννης Πλιάτσικας, Σταμάτης Χρυσής, Τασούλα Πίσκου, Χάιδω Ζήση,  Λέμη και  Μαρία Γατοπούλου, καθώς και ο υπεύθυνος της χορωδίας Γιώργος Μανέκας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μητρητώνης Γιάννης ευχαρίστησε τους υπευθύνους των τμημάτων αυτών για την αφιλοκερδή, επί χρόνια,  προσφορά τους και το Δ/Σ του Συλλόγου  απένειμε σε όλους αναμνηστικά δώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σελίου Αντώνης Πιτούλιας, καθώς και ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Σελίου Δημήτρης Καντζίκης.

Όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση που οργάνωσαν οι υπεύθυνες των Τμημάτων Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού στο Χώρο Eκδηλώσεων του Συλλόγου.  Εκτέθηκαν έργα –  Άγιογραφίες και Ψηφιδωτά – που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς όσοι/ες παρακολούθησαν τα σχετικά μαθήματα  που διδάσκουν στο Σύλλογο αφιλοκερδώς η Μαρία Καλφοπούλου και η Γιώτα Βλαχοπούλου/Μητρητώνη.  Η έκθεση , πρωτόγνωρη για τις δράσεις του Συλλόγου, απέσπασε άριστες εντυπώσεις.

Στις δυο  αυτές  εκδηλώσεις συμμετείχαν πάρα πολλοί , κυρίως γονείς παιδιών. Εκ μέρους του Δ/Σ και των διάφορων Επιτροπών του Συλλόγου, που τα μέλη τους ήταν όλα παρόντα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μητρητώνης Γιάννης ευχαρίστησε όλα τα μέλη των χορευτικών και της χορωδίας για τη συνεπή παρουσία τους και την άψογη συνεργασία με τους υπευθύνους και αφού τους ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, ανανέωσε το ραντεβού για το φθινόπωρο.

Βέροια 31/5/2018

Για το Δ/Σ

Ο   πρόεδρος                                                     Ο  γεν. γραμματέας

Μητρητώνης Γιάννης                               Τσίρης Γιώργος

P.S  Επίκειται και μια εκδήλωση – η ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα – αποκλειστικά για τα εφηβικά τμήματα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας