Αθλητικά Βέροια

Μπάσκετ: Στη Β’ Εθνική ο Φίλιππος – Επικράτησε του Πρωτέα Γρεβενών με 79-63

Την άνοδο της στην Β’ Εθνική κατηγορία και ταυτόχρονα την κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγυρίζει και επίσημα η ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας μετά την άνετη επικράτηση της επί του Πρωτέα Γρεβενών με 79-63 στην τελευταία αγωνιστική.

Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα συγκεντρώνοντας 44 βαθμούς έχοντας 20 νίκες (4 ήττες – 2 ρεπό) σε 26 ματς γεγονός που πιστοποιεί την ανωτερότητα της ομάδας σε ολόκληρη την κατηγορία.

Η άνοδος και η κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγυρίστηκαν δεόντως από τους φίλους του Φιλίππου Βέροιας που από νωρίς είχαν δημιουργήσει θερμή ατμόσφαιρα στο κατάμεστο κλειστό του “Δημήτριος Βικέλας” καθώς πριν από την έναρξη του παιχνιδιού τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου διαγωνίστηκαν και έπαιξαν μπάσκετ ενώ τα τμήματα χορού της Μελίνας Παπαδοπούλου πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο πρόεδρος του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας κος Φύκατας Γιώργος, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Φιλίππου κος Ηλίας Λαζός, ο πρώην πρόεδρος του Φιλίππου Βέροιας κος Τραπεζανλίδης Γιώργος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κος Στέργιος Διαμάντης και πλήθος κόσμου και χορηγών.

Στο τέλος του αγώνα απονεμήθηκε κύπελλο και μετάλλια στους παίκτες και παράγοντες του Φιλίππου από τον κο Αντώνη Παπαγιαννούλη πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΜ και μέλος του αναπτυξιακού της ΕΟΚ ενώ κατα την διάρκεια του ημιχρόνου ο αρχηγός της ομάδας του Φιλίππου Βέροιας Ευθύμης Κοθράς παρέδωσε στον Γενικό Διευθυντή της NOVACERT (μεγάλου χορηγού της ομάδας) κο Ταμπαροπουλο Αθανάσιο φανέλα υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες της ομάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο Φίλιππος από την έναρξη του παιχνιδιού έδειξε την ανωτερότητα του και προηγήθηκε στο 2’ με 10-2. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια με σκορ 3-8 ισορρόπησαν το παιχνίδι και μείωσαν στο 5′ σε 13-10. Οι παίκτες του Γκίμα με σερί 10-2 έκαναν το 23-12 στο 8’ και το δεκάλεπτο τελείωσε με τον Φίλιππο Βέροιας να προηγείται με 25-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα δεν άλλαξε με τον Φίλιππο να είναι κυρίαρχος αλλά τους φιλοξενούμενους να μην τα παρατούν και να μειώνουν στο 18’ σε 39-33 εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση της ομάδας της Βέροιας. Ο Φίλιππος ξέφυγε και πάλι στο σκορ με τους Βάλλιο και Παραπούρα και το ημίχρονο τελείωσε με 44-35.

Στην επανάληψη ο Φίλιππος συντήρησε την διαφορά μέχρι το 27′ (46-40), σημείο στο οποίο Καντάρκος, Τσιαγκλάγκανος και Βάλιος έδωσαν “αέρα” +26 πόντων (60-46) στην ομάδα της Βέροιας η οποία στην ουσία κλείδωσε το παιχνίδι και στο τέταρτο δεκάλεπτο συντήρησε την διαφορά και πήρε την 24 νίκη της στο πρωτάθλημα.

Δεκάλεπτα :  25-16, 44-35, 64-50, 79-63

Διαιτητές :  Πετανίδου και Καρκαλέτσης

Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Τόκας Α., Τσεσμετζίδης, Τόκας Π., Βάλλιος , Τσιακλαγκάνος , Μαρκόπουλος , Καβαργύρης, Κοθράς, Παραπούρας, Σουτζόπουλος , Καντάρκος

Πρωτέας Γρεβενών (Πέτρος Μουρουζίδης): Μαρκόπουλος , Γούλας, Γράβας , Μιχαηλίδης , Ρίγκος , Κολοβός, Κλωνάρας Ν., Μητρόπουλος Ευ.,Μπόζιαρης , Καλογεράτος , Τζήμου , Τακίδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας