Τοπικά

1η Πανημαθιώτικη Συνάντηση κατασκηνωτών και κατασκηνωτριών Μονής Προδρόμου – 50 χρόνια από τότε

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης)

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η ‘’1η Πανημαθιώτικη Συνάντηση κατασκηνωτών και κατασκηνωτριών Προδρόμου -50 χρόνια από τότε’’.

Ο καθηγούμενος της Μονής Τιμίου Προδρόμου Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος, κατασκηνωτής ο ίδιος, ως έφηβος το 1975, που ήταν και ο εμπνευστής της συνάντησης, υποδέχθηκε τους παλαιούς κατασκηνωτές και κατασκηνώτριες.

Στην Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος παλαιός κατασκηνωτής, ενώ ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου μας, που απουσίαζε σε αποστολή της Ιεραρχίας, παρευρέθη ο πανοσιολογιώτατος π. Παύλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βεροίας, οποίος ανέγνωσε σχετικό μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο Αρχιερέων Παύλου Βεροίας, Ιεροθέου Κυθήρων, Χρυσοστόμου Εδέσσης, Αρχιμ. Σάββα Ηγουμένου, Χρίστου πρεσβυτέρου και λοιπών κοιμηθέντων κατασκηνωτών.

Στη συνέχεια της συνάντησης ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής  και ο οικοδεσπότης καθηγούμενος πατήρ Πορφύριος διένειμε στους παρόντες το  καλαίσθητο ενθύμιο της συνάντησης.

Παράλληλα προβλήθηκαν και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των κατασκηνώσεων εκείνης της όμορφης εποχής και ανταλλαγή ….‘’αναμνήσεων’’ από τον Ηγούμενο, από τον αρχαιότερο διατελέσαντα Αρχηγό των κατασκηνώσεων αειθαλή Λυκειάρχη κ. Παύλο Πυρινό και άλλους  κατασκηνωτές και κατασκηνώτριες των ετών 1968-1978 που παραβρέθηκαν στην συνάντηση καθώς και αναγνώσθηκαν μηνύματα από πολλούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Η ‘’1η Πανημαθιώτικη Συνάντηση κατασκηνωτών και κατασκηνωτριών Προδρόμου -50 χρόνια από τότε’’ έληξε με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την ευχή όλων να παρευρεθούν του χρόνου και στη 2η συνάντηση.-

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας