Βέροια Πολιτισμός

Με λόγο, μουσική και χορό το Τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ ζωντάνεψε την “Ελλάδα των περιηγητών”

Με μια εκδήλωση που ξεπέρασε τις δύο ώρες, το Τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ γέμισε το Χώρο Τεχνών της Βέροιας όχι μόνο με κόσμο αλλά και με χρώματα, μουσική και χορό, καταθέτοντας τη δουλειά μιας ολόκληρης χρονιάς.

Με τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα των περιηγητών», η εκδήλωση φιλοξένησε χορούς  από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τα νησιά, τοποθετώντας τους σ’ ένα πλαίσιο τοπικό και χρονικό μέσα από τη ματιά ξένων περιηγητών.

Τιμώντας ο Δήμος στην αρχή της εκδήλωσης την κ. Νίκη Ζούρου, ενεργό μέλος του Τμήματος Λαογραφίας για χρόνια ολόκληρα, που την προσφορά της συνεχίζουν τώρα μέλη της οικογένειάς της, το Τμήμα παρουσίασε το πρόγραμμά του, που το χαρακτήριζε σοβαρότητα και μεγάλη ταυτόχρονα ποικιλία.

Με κείμενα του Στέργιου Λιούλια και δασκάλους του χορού τους Παναγιώτη Σιστάκο, Αθανάσιο Σταυρίδη και Ιωάννη Τσιρογιάννη, μέλη των τμημάτων παραδοσιακού χορού του Τ.Λ. της ΚΕΠΑ, με τις εντυπωσιακές στολές τους, ζωντάνεψαν την ατμόσφαιρα των τόπων, που τους χορούς τους χόρευαν κάθε φορά, ενθουσιάζοντας το κοινό.

Ξεκινώντας από πολύ μικρές ηλικίες και ανεβαίνοντας ηλικιακά αλλά και από άποψη εμπειρίας και τεχνικής, οι χορευτές πρόσφεραν ένα θέαμα πλούσιο, που καθώς συνοδευόταν από λόγο, μουσική και τραγούδι, αποκτούσε μια ευρύτερη διάσταση.

Με τους Καραβιώτη Φώτη στο κλαρίνο, Αξενόπουλο Σάκη βιολί-τραγούδι, Ριζόπουλο Αλέξανδρο κρουστά,  Καρβουνιάρη Πασχάλη κορνέτα, Σοφιανίδη Μάνο ακορντεόν, Πιτζηλαίο Αποστόλη λαούτο και Εύα Μισοκεφάλου τραγούδι, και με τη γενική επιμέλεια του Αθανάσιου Σταυρίδη, η βραδιά ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

far

Φωτογραφίες:  faretra.info  

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας