Βέροια

Ο μικρός τουρίστας – Μια βαλίτσα ταξιδεύει… στη Βέροια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 το διήμερο εκπαιδευτικών δράσεων που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, με τίτλο: «Ο μικρός τουρίστας – Μια βαλίτσα ταξιδεύει… στη Βέροια».

Οι δράσεις αφορούσαν την ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας και διεξήχθησαν από την κυρία Ελευθερία Γκρίμπα, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού. «Ο μικρός τουρίστας-Μια βαλίτσα ταξιδεύει…» αφορά μια δωρεάν πολυβραβευμένη καινοτόμα διαθεματική δράση υπό τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και πολλών άλλων φορέων.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλάμβανε βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και διαδραστικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, μαθητές και κατοίκους. Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας και ο Αντιδήμαρχος, Βασίλης Λυκοστράτης, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για την άψογη συνεργασία και υλοποίηση του προγράμματος τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά, με περισσότερες δράσεις και συμμετοχές, μιας και η ανατροφοδότηση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την επανάληψη της εκπαιδευτικής αυτής δράσης. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα. Γκρίμπα για την εθελοντική της πρωτοβουλία τόσο για την έμπνευση του συγκεκριμένου προγράμματος όσο και για την διεξαγωγή του στη Βέροια.

banner-article

Ροη ειδήσεων