Αθλητικά Βέροια

Μπάσκετ: Έκαναν το 1-0 οι Αετοί Βέροιας και θέλουν μία νίκη για τον τίτλο της Β ΕΚΑΣΚΕΜ

Συνέχισαν το σερί νικών (25×25 σε κανονική διάρκεια και play off) οι Αετοί Βέροιας, που επικράτησαν του Φίλιππου Νέας Πέλλας με σκορ 68-46 και ξεκίνησαν με το δεξί την τελική φάση για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Β ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να εδραιώσει την αγωνιστική της κυριαρχία, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 48-21.

Κύρια χαρακτηριστικά στα πρώτα 20 λεπτά, η εξαιρετική άμυνα κόντρα στους “κίτρινους” της Πέλλας αλλά και η μεγάλη ευστοχία από τα 6.75 με “πρωτεργάτη” τον Μάκη Ιωσηφίδη που σημείωσε 5 τρίποντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η αστοχία σε ελεύθερα σουτ, η καλή άμυνα των φιλοξενούμενων αλλά και τα 4 φάουλ που “φορτώθηκαν” οι Γκεκόπουλος, Ιατρού έδωσαν τη δυνατότητα στον Φίλιππο να μειώσει το σκορ.

Στα τελευταία λεπτά όμως “μίλησε” η εμπειρία του Κώστα Κασάπη, ο οποίος σημείωσε 8 καθοριστικούς πόντους με δύο τρίποντα και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να “ανασάνει” επιθετικά, με τελικό αποτέλεσμα το 68-46.

Οι “ασπρόμαυροι” (που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Χρυσάφη και τον Πάππου, που προσβλήθηκε από ίωση) έκαναν το 1-0 στη σειρά των τελικών και χρειάζονται μία ακόμη νίκη για να πανηγυρίσουν τον τίτλο. Αν όμως η ομάδα της Πέλλας επικρατήσει στα Γιαννιτσά το ερχόμενο Σάββατο, τότε θα δώσουν αμφότερες και τρίτο ραντεβού, το Σάββατο 19/5 στο ΔΑΚ “Βικέλας”.

Τα δεκάλεπτα : 25-8, 48-21, 53-28, 68-46

Αετοί Βέροιας : Τσιμτσιρίδης 9, Ιωσηφίδης 29 (5), Παπαδόπουλος 9 (2), Ιατρού 7, Βλαχάκης 2, Γκεκόπουλος 2, Κασάπης 10 (2), Κλωνάρας, Ουζούνης

Φίλιππος Νέας Πέλλας : Περπερίδης 14, Μπαλιάκας 13, Βουζίνας 11, Χερκελετζής 6, Καφετζάκης 2

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας