Βέροια Ρεπορτάζ

Με παλμό η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στη Βέροια

“Το Μάη οι εργάτες πότισαν με αίμα
Εμπρός Λαέ σήκω και πολέμα”

Με σχετικά μεγάλη  συμμετοχή μελών και φίλων του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωσή του στην Πλατεία Ωρολογίου  της Βέροιας.

Προλόγησε ο Σούλης Ανδρεόπουλος ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν  η Μίνα Λιμνίδου μέλος του Δ.Σ.  των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Βέροιας και του Δ.Σ του Νομαρχιακού Τμήματος Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ.

«Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το1986, τους καπνεργάτες του Μάη του ’36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του ’44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή» είπε χαρακτηριστικά ξεκινώντας η ομιλήτρια.

«Η 1η Μάη μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις, συνέχισε,  με την κυβέρνηση:

  • Να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια τι στιγμή που ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, υπηρετώντας με συνέπεια τα συμφέροντα των δανειστών και των επιχειρηματικών ομίλων.

  • Να επιλέγει την 1η του Μάη για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες ακόμα και για 500 ευρώ!

  • Να παίρνει ενεργά μέρος στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

  • Να διατηρεί και να αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, ενώ ταυτόχρονα να τις επεκτείνει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως Αλεξανδρούπολη, Άραξο, Ανδραβίδα, Άκτιο, Λάρισα. Και μάλιστα όλα αυτά τη στιγμή που όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών» είπε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε  επίσης στο ρόλο που παίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ότι συνεχίζει τον υπονομευτικό της  ρόλο στο Σ.Κ. και ότι στήριξε χωρίς προσχήματα τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση  ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας!»

«Είναι επιτακτική η ανάγκη της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος και της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων, είναι ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα, να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού» τόνισε η ομιλήτρια και συνέχισε:

«Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες  μας.  Αυτόν τον δρόμο τον δείχνουν σήμερα τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.»

Για να καταλήξει: «Σ’ αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη. Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μάς οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ»

                       Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

 Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας μέχρι και την Πλατεία της Ελιάς.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας