Βέροια

Δύο προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ υποβλήθηκαν από το Δήμο Βέροιας για χρηματοδότηση

Δύο δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ υποβλήθηκαν από το Δήμο Βέροιας για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

 Δύο δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00€ περίπου υποβλήθηκαν από το Δήμο Βέροιας για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν οι ακόλουθες προτάσεις:

  • «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 255.000,00€.
  • «Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Βέροιας», συνολικού προϋπολογισμού 239.010,00€.

Η δράση «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ», αφορά στην προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για την υποβοήθηση της λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας στην αποτελεσματική επίτευξη του έργου της και στην εξοικονόμηση πόρων.

Η δράση «Προμήθεια- τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Βέροιας», αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού για την αναβάθμιση 15 υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Βέροιας.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να προστεθεί στον σχεδιασμό του Δήμου Βέροιας για τη λειτουργιά τουλάχιστον μίας πιστοποιημένης παιδικής χαράς ανά Τοπική Κοινότητα, με απώτερο στόχο την λειτουργία και πιστοποίηση όλων.

Η προσπάθεια αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτικού προγράμματος, είτε ευρωπαϊκού, είτε εθνικού, σε συνδυασμό με την παράλληλη χρηματοδότηση παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές του Δήμου από ιδίους πόρους είχαν ως αποτέλεσμα, ενώ ο Δήμος Βέροιας αρχικά δεν διέθετε καμία παιδική χαρά με πιστοποιημένα όργανα και δάπεδο ασφαλείας, να έχει εξασφαλίσει ήδη μέχρι στιγμής την τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων και δαπέδου ασφαλείας σε 32 παιδικές χαρές, να έχει προχωρήσει στην κατάθεση τριών φακέλων για πιστοποίηση παιδικών χαρών και να έχει εξασφαλίσει την πιστοποίηση μίας.

Με την αναμενόμενη έγκριση της χρηματοδότησης της πρότασης, αλλά και της πρότασης που υποβλήθηκε στην πρόσκληση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ έτους 2017, συνολικού προϋπολογισμού 259.060,80€, αναμένεται με την ολοκλήρωση των διαδικασιών των προμηθειών, οι παιδικές χαρές που θα διαθέτουν πιστοποιημένα όργανα και δάπεδο ασφαλείας να ανέλθουν στις 65.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας