Κοινωνία Σχόλια

Τηλεφωνίες, συνώνυμο… “συνέπειας και ευθύνης”!!! γράφει ο Τεύκρος

Σου υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Γρήγορο ίντερνετ, δωρεάν επιπλέον παροχές, φτηνό τελικό λογαριασμό. Και επειδή  εσύ είσαι αγανακτισμένος  από την εταιρία στην οποία ήδη είσαι, τα λόγια  της  άλλης, με τα καθημερινά σχεδόν τηλεφωνήματα… προσφορών, τείνεις να τα πιστέψεις και αλλάζεις πάροχο.

Γρήγορα όμως διαπιστώνεις ότι πρόκειται για μια απ’ τα ίδια. Το  ίντερνετ σέρνεται και ο λογαριασμός, σχεδόν αμέσως μετά, δεν είναι αυτός που συμφώνησες.

Την απορία σου τη λύνει ευγενικά  ο υπάλληλος του μισθού Κίνας-Ελλάδας που προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του, λέγοντάς σου ότι για το μεν ίντερνετ φταίνε οι γραμμές, όσο δε για  τον δε φουσκωμένο λογαριασμό, απλώς η εταιρία, τις «δωρεάν» παροχές που εσύ ούτε τις ζήτησες ούτε τις χρειαζόσουνα, τώρα τις κοστολογεί!

Και όταν εσύ αγανακτείς από τη μια εταιρία πηγαίνοντας στην άλλη, διαπιστώνεις γρήγορα ότι οι επιλογές σου είναι Άνας ή Καϊάφας, και περιμένεις αναγκαστικά να περάσει η διετία του συμβολαίου σου για να αλλάξεις και πάλι εταιρία τηλεφωνίας!   Άνθρακες ο… θησαυρός λοιπόν!

Όταν είχαν βγάλει  στο κλαρί τον κρατικό ΟΤΕ, οι κυβερνώντες μάς υπόσχονταν –στο όνομα των ιδιωτών που θα έβαζαν στο χέρι αυτές τις σημαντικές μας υποδομές-  τα πάντα.

Τώρα, ο πολίτης βρίσκεται απροστάτευτος μπροστά στο κράτος των εταιριών. Το άλλο κράτος είναι για να κόβει μισθούς και συντάξεις, να επιβάλλει φόρους,  να κάνει πλειστηριασμούς, και να παράγει δυστυχία!

banner-article

Ροη ειδήσεων