Κοινωνία Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών”

Το πρωί του Σαββάτου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία.. Στην περιοχή πλέον συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παρουσιάζει την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η Κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ιμπεριαλιστών. Όταν συνεργάζεται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Όταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο στηριζόμενη στην ανοχή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας.

Ο πόλεμος τους, είναι η συνέχεια της Ειρήνης τους. Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών, φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων. Και οι αντεργατικές πολιτικές εσωτερικά και η προκλητική, φιλοπόλεμη εξωτερική πολιτική έχουν τον ίδιο στόχο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα μόνο κέρδος δεν θα έχουν από αυτές τις εξελίξεις.

Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για τον λαό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει μαζικά να ορθώσουν μέτωπο ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ που αλλάζουν σύνορα, δολοφονούν λαούς για να τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Με βάση τις παραπάνω ανησυχητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και την Εργατική Πρωτομαγιά που έχουμε μπροστά μας το Εργατικό Κέντρο Νάουσας αποφάσισε στη συνεδρίαση του να προχωρήσει σε:

  • Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές μαζί με τα σωματεία
  • Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Παρασκευή, 20/4/18, 7:00μμ στην κεντρική πλατεία
  • Σύσκεψη Σωματείων τη Δευτέρα, 23/4/18, 7:00μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
  • Προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Μανταρίνια» την Δευτέρα 30/4/18, 7:30μμ στην αίθουσα της ΒΕΤΛΑΝΣ
  • Πρωτομαγιάτικη, απεργιακή συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων την Τρίτη 1 Μαΐου, 9:30πμ στο Εργατικό Κέντρο με κεντρικό σύνθημα: «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών».
  • 17/4/18

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας