Βέροια Υγεία

Η ακτινοδιαγνώστρια του Κ.Υ. Βέροιας Β. Καραδήμου στην ΕΡΤ3 για τη σημασία της μαστογραφίας

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ3 «Καθημερινά και απλά» η ακτινοδιαγνώστρια του Κ.Υ. Βέροιας Βασιλική Καραδήμου, ενημερώνοντας για τη σημασία της προληπτικής και διαγνωστικής μαστογραφίας στον καρκίνο του μαστού.

Η Β. Καραδήμου, που είναι επικεφαλής μιας πραγματικής εκστρατείας ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενημερώνοντας μέσα από εκδηλώσεις του Κ.Υ. Βέροιας τις γυναίκες της περιοχής μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν, αν δεν υιοθετήσουν την πρόληψη ως ασπίδα απέναντι στην συγκεκριμένη ασθένεια, αυτήν τη φορά είχε την ευκαιρία να μεταδώσει τις γνώσεις της σ’ ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό μέσα από την τηλεόραση.

Η συζήτηση ανάμεσα στους παρουσιαστές και τη γιατρό, που  συνδύαζε την επιστημονική γνώση με την  απλότητα, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τους τηλεθεατές και άκρως διαφωτιστική.

Η καμπάνια που γίνεται κάθε χρόνο στη Βέροια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με πρωτοβουλία του Κ.Υ. προβλήθηκε και στην τηλεόραση,  με λόγο αλλά και μέσα από το σχετικό video, που εντυπωσίασε με την αισθητική του και την ευστοχία του τους παρουσιαστές της εκπομπής, οι οποίοι και το σχολίασαν.

Η Βασιλική Καραδήμου έδωσε με λόγο απόλυτα κατανοητό για όλους, αποτέλεσμα όχι μόνο γνώσης αλλά και εμπειρίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες από την ασθένεια, αν δεν καταφύγουν στην πρόληψη, το όλο και μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης της νόσου, τη διαφορά ανάμεσα στην προληπτική και τη διαγνωστική μαστογραφία, την εξαιρετικά μεγάλη σημασία και των δύο, με πρωταρχική εκείνη της πρώτης, αφού προλαμβάνει, αλλά και τη σημασία της κλινικής εξέτασης από το γιατρό καθώς και τη σημασία του υπερηχογραφήματος.

Η συζήτηση, που ήταν διεξοδική, φώτισε όλες της πτυχές του θέματος, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στο γυναικείο πληθυσμό για το πώς ανώδυνα και πολύ απλά μπορούν να προλάβουν μια από τις πιο επικίνδυνες νόσους γι’ αυτές, τον καρκίνο του μαστού.

far

 

https://www.facebook.com/vasiliki.karadimou.31/videos/125278201589773/

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας