Γενικά

Νεκρός ο Έλληνας πιλότος του Mirage που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου

Νεκρός είναι ο πιλότος του Mirage 2000-5 που σινετρίβη, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Την ενημέρωση στον ελληνικό λαό έκανε, σε μια πρωτόγνωρη ενέργεια, μέσω  twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

To μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου και συμμετείχε πριν σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών. Είχε απογειωθεί με ένα ακόμα Μirage (σε ζευγάρι) για την αποστολή αναχαίτισης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το όποιο πρόβλημα προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στο αεροδρόμιο της Σκύρου και όχι κατά τη διάρκεια της «εικονικής» αερομαχίας με το Τουρκικά μαχητικά.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) στην επίσημη ανακοίνωση του αρχικά, αναφέρει: «Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

Αποστάσεις παίρνει η Τουρκία

Αποστάσεις από το περιστατικό της συντριβής ελληνικού μαχητικού ανοιχτά της Σκύρου, παίρνει η Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Haber, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, ανέφεραν ότι δεν υπήρχε αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορίας στο σημείο.

Ημεροδρόμος

banner-article

Ροη ειδήσεων