Βέροια Ταξίδια

Δράσεις της Αντιδημαρχίας Τουρισμού Δήμου Βέροιας

 

Συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τουρισμού στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και φιλοξενία Γερμανών δημοσιογράφων

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης, συμμετείχε στο «11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση» όπου άνοιξε με την ομιλία του την Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2018 με θέμα «Στρατηγικές Επενδύσεις, Τουρισμός και Επιχειρηματική Εξωστρέφεια», εστιάζοντας στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που αφορά την κυριότητα του κτηρίου των παλαιών δικαστηρίων και την αναγκαιότητα να περιέλθει το κτήριο στο Δήμο Βέροιας και τους δημότες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη χρήση του κτηρίου πρότεινε τη δημιουργία ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων στο πεδίο του τουρισμού όπου θα μετεγκατασταθεί η έδρα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, λειτουργώντας παράλληλα γραφείο παροχής τουριστικών πληροφοριών, χώρο προβολών και εκθέσεων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και θερμοκοιτίδα (incubator) νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού με έμφαση στις ηλεκτρονικές τεχνολογίες και υπηρεσίες (e-tourism) αλλά και στις ειδικές μορφές τουρισμού. Επιπλέον, στην πρόταση του αντιδημάρχου περιλαμβάνεται και η μόνιμη στέγαση του Μουσείου Εκπαίδευσης, Χρήστου Τσολάκη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρότεινε την προκήρυξη προγράμματος επιδότησης επισκευής και αποκατάστασης των υφιστάμενων χαρακτηρισμένων ως διατηρητέων κτηρίων που βρίσκονται στις παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας, δράση υψίστης προτεραιότητας και σημασίας όπως τόνισε για τη διατήρηση των κτηρίων αυτών και την προστασία τους από την εγκατάλειψη. Η αποκατάσταση τους θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα συμβάλει στην αειφορική και πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη διαπλάτυνση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου οδικού δικτύου σύνδεσης της Βεργίνας με τη Βέροια για την πιο γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των χιλιάδων επισκεπτών ετησίως. Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μιας και θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και προς τις δύο κατευθύνσεις. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ρόλου των Δήμων στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μέσα από την ένταξή τους στο Ελληνικό Τουριστικό Σύστημα.

Πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου προηγήθηκαν οι προσυνεδριακές συναντήσεις όπου εκεί τέθηκαν λεπτομερώς επιπλέον ζητήματα που αφορούσαν της τουριστική ανάπτυξη και τις υποδομές της περιοχής.

Τέλος, το τριήμερο 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου φιλοξενήθηκαν στη Βέροια ο δημοσιογράφος Dr. Martin Wein από τις εφημερίδες General Anzeiger & Stuttgarter Zeitung και ο φωτογράφος Tepper Christoph από τη Γερμανία. Το ταξιδιωτικό αφιέρωμα που θα επιμεληθεί ο δημοσιογράφος, θα συμπεριληφθεί στην έντυπη και ηλεκτρονική εκδοχή της General Anzeiger και στην έντυπη έκδοση της Stuttgarter Zeitung.

Η επίσκεψη του δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο του Σ.Ε.Τ.Ε. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Marketing Greece. Τέλος, η Αντιδημαρχεία Τουρισμού εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας για την εξαιρετική συνεργασία και συμβολή της στην άψογη φιλοξενία των επισκεπτών μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων