Απόψεις Τοπικά Χιουμοριστικά

Κοινωνικό μέρισμα σ’ όλους τους Ημαθιώτες από τα αιολικά του Βερμίου – Οι δηλώσεις των τοπικών αρχόντων

Γράφει ο  Τεύκρος

Έκπληξη για πολλούς,  κάτι το αναμενόμενο  για άλλους.  Το  κοινωνικό μέρισμα  από τα κέρδη των αιολικών του Βερμίου για όλους ανεξαιρέτως τους Ημαθιώτες, πριν το Πάσχα, θα είναι πλέον γεγονός.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί το τελικό συνολικό  ποσό,  που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα μοιραστεί ισόποσα σ΄ όλους, όσοι σήμερα κατοικούν στην Ημαθία, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, κλπ.

Σε ένα πασχαλινό μορατόριουμ μεταξύ Αντιπεριφέρειας και πρώτου Δήμου της Ημαθίας, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων Δήμων, αποφασίστηκε τα ποσά που θα αναλογούν σε κάθε ωφελούμενο να δοθούν σε ρευστό και όχι σε πλαστικό χρήμα, επειδή υπάρχει άμεσος ο κίνδυνος της κατάσχεσης  από το ελληνικό δημόσιο, μιας και στατιστικά να το δει κανείς, οι μισοί τουλάχιστον Ημαθιώτες χρωστούν στην εφορία.

Με πλήρη σύμπνοια από τις τοπικές αρχές γίνεται ένας αγώνας δρόμου,  ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες,  για  να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που κατά περίπτωση θα κυμαίνονται από 17 έως και 23. (Για τους αλλοδαπούς απαιτούνται τα περισσότερα.)

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μας οι μερισματούχοι-ωφελούμενοι ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες και είναι άξιον απορίας  πώς όλοι αυτοί, κυρίως τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι, θα προσέλθουν στα ταμεία των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας, για να εισπράξουν το ποσό που θα τους αναλογεί.

Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών φέρεται να δήλωσε ότι όλες οι υπηρεσίες του Νομού θα δουλεύουν νυχθημερόν, ώστε να φτάσουν τα χρήματα σε κάθε ωφελούμενο μέσα στη μεγάλη εβδομάδα. Εξάλλου το έχει ανάγκη και η αγορά που βουλιάζει τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναμένεται ο ίδιος  ο εκπρόσωπος της αιολικής εταιρίας  που θα ανακοινώσει το συνολικό  για τους ωφελούμενους Ημαθιώτες, μεταξύ των άλλων να τονίσει:  «Παρόλο που εσείς μας πουλάτε αέρα κοπανιστό, εμείς κάνουμε τα στραβά μάτια και επενδύουμε. Έτσι δίνουμε αξία στα βουνά σας, βελτιώνουμε χλωρίδα και πανίδα,  ομορφαίνουμε το περιβάλλον σας με τα φουρφούρια μας, ανοίξαμε θέσεις εργασίας,  μειώσαμε την ανεργία στο νομό σας,  και τώρα επιπλέον σας δίνουμε και μέρισμα για να κάνετε Πάσχα! Ελπίζουμε ότι δεν θα σταθείτε αχάριστοι.»

Με ύφος θριαμβευτή αναμένονται οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη, που  εκτιμάται ότι μεταξύ των άλλων θα τονίσει: “Είμαι ευτυχής και ιδιαίτερα χαρούμενος,  γιατί  χάρη στη φιλόστοργη εταιρία των αιολικών, στην οποία  όλοι είμαστε ευγνώμονες,  κάνοντάς μας τη   μεγάλη τιμή να επενδύσει στο καταπράσινο Βέρμιό μας, οι συμπολίτες μας ωφελούμενοι θα πάρουν μέρισμα και θα κάνουν Πάσχα.

Θέλω να δηλώσω όμως ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα γίνονταν χωρίς τον Απόστολο Τζιτζικώστα.  Ως Αντιπεριφερειάρχης τού είμαι υποχρεωμένος.  Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι συνώνυμο της ανάπτυξης. Η υπερσύγχρονη  ασφαλής Οδός Βέροιας – Νάουσας,  που εμείς, με πρωτεργάτη τον Απόστολο Τζιτζικώστα,  κατασκευάσαμε, μηδενίζοντας ουσιαστικά την απόσταση ανάμεσα στις δύο πόλεις, πρέπει να ονομαστεί Λεωφόρος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Και θα ήθελα με την ευκαιρία να πω ότι όλοι οι Ημαθιώτες αύριο, κόντρα στο ρωσικό εμπάργκο, θα τρώνε με χρυσά κουτάλια!”

Από το περιβάλλον του Δημάρχου Βέροιας  διαρρέει ότι ο Δήμαρχος είναι πολύ ικανοποιημένος  από τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις και αναμένεται να τονίσει  στις δηλώσεις του ότι: «Ο Δήμος Βέροιας πρωτοστάτησε, ώστε το Βέρμιο να αποκτήσει τα αιολικά του. Πέραν αυτού δηλώνω ευτυχής, διότι οι ωφελούμενοι συμπολίτες μου λόγω του μερίσματος θα βγουν για ψώνια.  Έτσι, θα τονωθεί η αγορά και θα αναχαιτιστεί ο ρυθμός με τον οποίον κλείνουν τα μαγαζιά της πόλης. Επιτέλους θα βλέπουμε πρόσωπα να χαμογελούν! Δυστυχώς ούτε ο τουρισμός, ούτε οι αναπλάσεις στις οποίες πρωτοστατήσαμε και πρωτοστατούμε ως Δήμος,  ούτε τα φεστιβάλ στα οποία και δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την κρίση. Αυτό το πέτυχαν τα αιολικά μας.  Συνιστώ στους συμπολίτες μου να πηγαίνουν για πικ-νικ Σαββατοκύριακα στις ανεμογεννήτριες.»

Το ίδιο πνεύμα  επικρατεί και στο Δήμο Νάουσας. Ο Δήμαρχος είναι ευτυχής. «Εμείς ποντάραμε στην ανάπτυξη και στο νέο, με την πρωτοπορία των επιλογών μας, φέρεται να είπε στους συνεργάτες του, και δικαιωθήκαμε. Είμαστε ο καινοτόμος Δήμος της Ελλάδας. Σήμερα οι δημότες μας, λόγω του μερίσματος θα κάνουν Πάσχα, αύριο θα ευημερούν. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ανεργία στην πόλη μας.  Η καινοτομία είναι στο αίμα μας.

Είμαστε οι πρώτοι στη Ελλάδα που σηκώσαμε το πρώτο βραβείο τηγανελαίου, που φέραμε τον μοναδικό και ανεπανάληπτο Τόνις Σφήνος τις απόκριες στη Νάουσα της παράδοσης και του πολιτισμού. Είμαστε περήφανοι που στο Δήμο μας θα παράγεται η καλύτερη φαρμακευτική κάνναβη στον κόσμο. Σφήνος, κάνναβη και Μπούλες το νέο σύνθημά μας! Και βέβαια, είναι αφελείς αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτοί ξέρουν το καλό τους καλύτερα από μάς.

Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση στον τρίτο Δήμο του Νομού μας. Ο Δήμαρχος, ναι μεν είναι ευχαριστημένος  και ευτυχής για το μέρισμα που θα πάρουν οι συμπολίτες του,  αλλά θεωρεί ότι η Αλεξάνδρεια θα έπρεπε και όχι η Νάουσα  να είχε προηγηθεί της καλλιέργειας του χρυσοφόρου φυτού!

Οι πληροφορίες μας τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές λένε  ότι το πολύ ευχάριστο αυτό νέο  ήδη έχει διαδοθεί, πριν την επίσημη ανακοίνωση και τις δηλώσεις των αρχόντων, σε μεγάλη μερίδα των Ημαθιωτών. Προετοιμάζονται  διαδηλώσεις  χαράς και ικανοποίησης,  χωρίς ο γράφων να μπορεί να πει αυτήν τη στιγμή αν είναι υποκινούμενες ή όχι.

Σιβυλλική αναμένεται η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:  «Εμείς τα βουνά τις πατρίδας μας δεν τα ξεπουλάμε! Εμείς επενδύουμε σ’ αυτά!»

Υπερβολή λοιπόν δεν είναι το «Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται» που από ότι φαίνεται θα είναι και το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών δίπλα στο «κάνναβης, φεστιβάλ και αιολικά»!

ΥΓ. Και κάποιες  πληροφορίες επί του πιεστηρίου.

Περιβαλλοντική ομάδα της Ημαθίας ετοιμάζει αγωγές κατά της εταιρίας των αιολικών, αφού ήδη προηγήθηκε σφοδρή ανακοίνωση – καταγγελία για ρύπανση του περιβάλλοντος, επειδή η εταιρία εγκατέλειψε στο χώρο εγκατάστασης των ανεμογεννητριών πλαστικές σακούλες και άλλα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη μεταφορά τους!

Αναμένονται δεκάδες δηλώσεις πολιτών της Ημαθίας -που τους ωφέλησε η κρίση- αποποίησης του μερίσματος και κατάθεσής του στο φιλόπτωχο ταμείο της εκκλησίας.

Συζητιέται η παροχή δωρεάν αερίου σ’ όλους τους Ημαθιώτες των οποίων οι κατοικίες δεν απέχουν περισσότερο των δέκα χιλιομέτρων από τον αγωγό ΤΑΠ.

Ο Δήμος Βέροιας θα παραχωρήσει δωρεάν προς βοσκή όλα τα βοσκοτόπια κάτω από τις ανεμογεννήτριες. Τα ζωντανά τις προτιμούν δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας που παρέστη προς ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, υπήρξε κατηγορηματική δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου, και την μεταφέρουμε με πάσαν βεβαιότητα, ότι στο κοκορέτσι δεν πρόκειται να μπει ΕΝΦΙΑ. Δεν γνωρίζω αν μπει κάποιος φόρος πολυτελείας, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, αλλά ΕΝΦΙΑ ποτέ!

banner-article

Ροη ειδήσεων