Εκδηλώσεις

Concierto Latino en Salonica. Συναυλία- αφιέρωμα στη Λατινική Αμερική

Concierto Latino en Salonica     

Συναυλία- αφιέρωμα στη Λατινική Αμερική

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ελεονώρα Καλαϊτσίδου

Παρουσιάζει η Σύνθια Σάπικα

 

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Ώρα έναρξης: 20.30

Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Στους ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής και στους μαγικούς  ήχους της ”Misa Criolla” θα ταξιδέψει η πόλη μας  το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στο Βασιλικό Θέατρο.

Το Concierto Latino en Salonica είναι μία μουσικοχορευτική παράσταση με κεντρικό θέμα τη Λατινική Αμερική που θα υλοποιηθεί με τη σύμπραξη μιας πλειάδας φορέων και καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα project που θα συγκεντρώσει 200 συντελεστές επί σκηνής!

Στο πρώτο μέρος η Χορωδία «Αγάπη» Περαίας με σολίστ  τους Μανώλη Χατζημανώλη και Βίκτορα Γλυκίδη και συνοδεία 7μελούς λατινοαμερικάνικης ορχήστρας υπό  τη διεύθυνση της Ελεονώρας Καλαϊτσίδου θα παρουσιάσουν τη λαϊκή λειτουργία Misa Criolla του Αργεντινού συνθέτη Ariel Ramirez.  Ένα φημισμένο έργο που γράφτηκε στη δεκαετία του 1960 και συνδυάζει τα ισπανικά κείμενα με ρυθμούς και όργανα των ιθαγενών, ύμνος που ενώνει ανθρώπους με διαφορετική πίστη,  φυλή,  χρώμα και  προέλευση.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, το αφιέρωμα στη Λατινική Αμερική συνεχίζεται με παραδοσιακά τραγούδια, έργα συνθετών, γνωστά και άγνωστα ακούσματα από τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ερμηνευτές: οι Παιδικές Χορωδίες Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ι.Ν. Πρ. Ηλία, Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας, Πυθαγορείου Ωδείου Θερμαϊκού και Πολιτιστικού Οικολογικού Συλλόγου Περαίας, η Δανάη Κυρίτση, ο Θωμάς Νάτσης, οι Guitar Heroesκαι τοBlue Duet.   Latin χοροί από τη σχολή Vista θα μας μαγέψουν με το ρυθμό τους, οι καλλιτέχνες της  Jacobina Arte από τη Βραζιλία θα μας μυήσουν στην τέχνη της Capoeira, ενώ με το Αργεντίνικο  τανγκό από τη σχολή Tango room θα βρεθούμε για λίγο στο Buenos Aires. Πριν κλείσει η αυλαία της πρωτότυπης αυτής παράστασης, 20 τύμπανα  από το «Κρουστόφωνο» θα δονήσουν το θέατρο!

Την εκδήλωση  παρουσιάζει η δημοσιογράφος  Σύνθια Σάπικα (ΕΡΤ3). Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Ελεονώρα Καλαιτσίδου.

Η σπουδαία αυτή προσπάθεια βασίζεται στη δουλειά και το μεράκι διακεκριμένων καλλιτεχνών αλλά και δεκάδων ερασιτεχνών. Φιλοδοξεί να δώσει στους θεατές την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο του πολιτισμού της Λατινικής Αμερικής πέρα από τα στερεότυπα.

Εισιτήρια: προπώληση 10 ευρώ, είσοδος 12 ευρώ. Τα εισιτήρια προπωλούνται……….

banner-article

Ροη ειδήσεων