Βέροια Πολιτισμός

Μακρής – Πετρουλάκης – Χαντζόπουλος. Ήθος, χιούμορ, ταλέντο. Εγκαίνια της έκθεσής τους στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών

Μια ιδιαίτερη βραδιά σήμερα για το Εκκοκκιστήριο Ιδεών και το πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης των τριών γελοιογράφων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Ηλία Μακρή, Ανδρέα Πετρουλάκη και Δημήτρη Χαντζόπουλου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο Κώστας Γιοβανόπουλος, και παρόντες από την πλευρά του Δήμου, που  είναι και συνδιοργανωτής της Έκθεσης,  ο Δήμαρχος  Κώστας Βοργιαζίδης  και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης και Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου.

Στις ερωτήσεις που τέθηκαν στους τρεις γελοιογράφους,  για τις πηγές έμπνευσής τους, τα αντικείμενα του σχολιασμού τους, για τις οι αντιδράσεις των πολιτικών που γελοιογραφούνται, για τον τρόπο της δουλειάς τους κλπ, οι απαντήσεις  που δόθηκαν χαρακτηρίζονταν από απλότητα, χιούμορ και προπαντός ειλικρίνεια.

Εκ των προτέρων δεν είναι γνωστό αν μια γελοιογραφία θα έχει αποδοχή ή όχι.

Οι γελοιογραφίες  θίγουν τα κακώς κείμενα της πολιτικής και οι γελοιογράφοι πολλές φορές ακροβατούν.  

 Δέχονται παράπονα πολιτικών, αλλά αντίθετα υπάρχουν και πολιτικοί με χιούμορ, που τους αρέσει να τους γελοιογραφούν. Αυτοί είναι οι έξυπνοι πολιτικοί, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι.

Οι γελοιογράφοι δεν μπορεί να είναι αρεστοί στην εξουσία.   

Εκτιμάμε και θαυμάζουμε τους συνάδελφους μας γελοιογράφους.  

Η γελοιογραφία ευτυχώς είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό της όλης παρουσίας τους ήταν η  αλήθεια και το ήθος που ολοφάνερα και οι τρεις εξέπεμπαν.

Στη συνέχεια, το κοινό απόλαυσε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη έκθεση  των ενενήντα έργων τους, έργων υψηλότατου χιούμορ, και πλησίασε τους γελοιογράφους ζητώντας τους περισσότερες πληροφορίες. Κι εκείνοι όχι μόνο απαντούσαν με την  καλύτερη διάθεση, αλλά και φωτογραφίζονταν μαζί τους.

Μια βραδιά υψηλού επιπέδου και ζεστής ανθρώπινης επικοινωνίας, που πιστώνεται στις καλύτερες του Εκκοκκιστηρίου Ιδεών της Βέροιας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 30 Απριλίου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων