Βέροια

Ημερίδα στη Βέροια: “Όψεις του τόπου μου. Ο τόπος ως εργαλείο εκπαίδευσης”

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Ημαθίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Όψεις του τόπου μας. Ο τόπος ως εργαλείο εκπαίδευσης», την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στο Μεντρεσέ τζαμί στη Βέροια.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας (09:30-12:00) θα προβληθεί η ταινία-ντοκιμαντέρ «Φωνές της Πόλης» της Δέσποινας Σουβατζή, που αναφέρεται στην ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης. Η ταινία καταγράφει και σχολιάζει το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Θεάτρου  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μια περιπατητική  παράσταση  με θεατρικά δρώμενα (walking performance) σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Αν και το πρώτο μέρος της ημερίδας απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, παρουσιάζει ενδιαφέρον και για το ευρύτερο κοινό και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας (12:00-14:30) περιλαμβάνει βιωματικό εργαστήριο που θα υλοποιηθεί από τις παραγωγούς του εκπαιδευτικού προγράμματος και της ταινίας, Άβρα Αυδή και Μελίνα Χατζηγεωργίου. Το βιωματικό εργαστήριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

banner-article

Ροη ειδήσεων