Εκδηλώσεις

3η Συνάντηση Παιδικών Νεανικών Χορωδιών στη Νάουσα

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Πολιτισμού ενCANTO διοργανώνει τη Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών Νάουσας, που θα πραγματοποιηθεί  το Σαββατοκύριακο 31/3 και 1/4/2018.

Η διοργάνωση αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς θα φιλοξενήσει συνολικά 15 συμμετέχουσες χορωδίες και μια χορωδία σε έκτακτη τιμητική εμφάνιση. 650 νέοι και παιδιά-χορωδοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα κατακλύσουν την πόλη για δύο ημέρες και θα λάβουν μέρος στις δύο συναυλίες του Σαββάτου και της Κυριακής, καθώς και στις παράλληλες δράσεις που έχουν οργανωθεί για όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Οι δύο συναυλίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ενώ οι παράλληλες δράσεις ποικίλλουν και είναι πρωτότυπες: οι μικροί χορωδοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν κινηματογραφική προβολή βραβευμένης με όσκαρ ταινίας μικρού μήκους με θέμα το χορωδιακό τραγούδι στον Κινηματογράφο CinΈρια, καθώς και να «ξεναγηθούν» στις ομορφιές της Νάουσας από μαθητές του 1ου Λυκείου Νάουσας σε μια πολιτιστική παρουσίαση στον Πολυχώρο Έρια. Το Σάββατο το βράδυ μετά το πέρας της συναυλίας, όπως κάθε χρόνο, χορωδοί και γονείς θα τραγουδήσουν και θα διασκεδάσουν στο μεγάλο πάρτι που θα γίνει στο Στέκι Νεολαίας.

Η 3η Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών παρουσιάζει φέτος πρόσθετο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους: αρχικά αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη προσέλευση και αφετέρου η ποιότητα των χορωδιών που συμμετέχουν. Μουσικά σχήματα που φιλοξενήθηκαν στις προηγούμενες διοργανώσεις (Ωδείο Δημόπουλου Κοζάνης, Χορωδία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών, Ωδείο Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.α.), καθώς και νέα χορωδιακά σχήματα (Ωδείο Έδεσσας, Μελισσάνθη Αλεξάνδρειας, Δημοτικό Ωδείο Σερβίων, Μουσικό Γυμνάσιο Κατερίνης, Χορωδία Άγιος Κήρυκος Φλώρινας, αλλά και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης κ.α.), ανεβάζουν τον πήχη ψηλά και δημιουργούν προσδοκίες για μια ανεπανάληπτη διοργάνωση. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πολλές από τις συμμετέχουσες χορωδίες αναζήτησαν οι ίδιες την παρουσία τους στη Συνάντηση, η οποία έχει γίνει πια θεσμός στα μουσικά χορωδιακά δρώμενα της Ελλάδας.

Η διοργάνωση, που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια από μια ιδέα της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Συλλόγου, Δήμητρας Μητρέντση, υλοποιείται με την αρωγή του Δήμου και με την αμέριστη συμπαράσταση των χορηγών και των εθελοντών της πόλης μας. Η στήριξη των πρώτων συμβάλλει καίρια, ώστε να προσφέρει το φεστιβάλ ποιοτικές υπηρεσίες εφάμιλλες των αντίστοιχων φεστιβάλ του εξωτερικού, ενώ η προσφορά των δεύτερων δημιουργεί ένα υπέροχο κλίμα φιλοξενίας. Ταυτόχρονα, φέτος η εθελοντική προσφορά «εξαπλώθηκε» με τη συγκινητική συμμετοχή, όχι μόνο πολιτών που αγαπούν τη χορωδιακή μουσική, αλλά και μαθητών των σχολείων της Νάουσας.

Εν αναμονή λοιπόν της έναρξης της Συνάντησης…

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας