Βέροια Πολιτισμός

Ευχαριστίες προς το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας από την “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Διοικητικό Συμβούλιο της  Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς  στον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, στην  Ομάδα “Πειραματική Σκηνή” του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, στον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Αποστολίδη και στους ηθοποιούς, μουσικούς  και τεχνικούς της παράστασης  “Δούλες” του Ζενέ που παρουσιάσθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Μας απέδειξαν πόσο δίκαια το έργο αποτελεί κορυφαίο δημιούργημα της ευρωπαϊκής και  παγκόσμιας δραματουργίας, πόσο μεγάλος δάσκαλος και πρωτοποριακός θεατράνθρωπος είναι ο  Ζαν Ζενέ,  πόσο  καθηλωτική μπορεί να γίνει μια σκηνοθετική υπογραφή και πόσο ανατομικά μπορεί να προσεγγίσει το κείμενο.

Η πρώτη ταξική κραυγή στο θέατρο ήχησε στο Συνεδριακό Κέντρο  μέσα από το σπαραγμό της Κλαίρης, άψογη υποκριτικά και κινησιολογικά και μέσα από την στα όρια ισορροπία της Σολάνσς, δεικτική όπου έπρεπε ακροβατώντας στον μετεωρισμό της ψύχωσης.

Η επιτηδευμένη ελαφρότητα της “κυρίας”, που έλεγε τα πιο σκληρά λόγια με την πιο απίστευτη φυσικότητα, υπογραμμίζοντας υποκριτικά ότι η αίσθηση της δύναμης της εξουσίας δεν έχει ανάγκη από επιθετικότητα για να επιβληθεί ολοκλήρωσε το δράμα που οδήγησε σε μια αποδοχή (?) της μοίρας του ανθρώπου.

Μεγάλο μπράβο φίλε του Κιλκίς και σκηνοθέτη της παράστασης, Κωστή Αποστολίδη για την τόλμη σου μεγάλο μπράβο στους συντελεστές για το αποτέλεσμα τους.

Ευχαριστούμε και όλα τα μέλη και φίλους της Τέχνης και του καλού θεάτρου,  που μας τιμήσατε με την πολυπληθή και πέραν των προσδοκιών παρουσία σας. Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι,που  αξιωθήκαμε να μοιραστούμε μια υπέροχη παράσταση με τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς και εσάς!!!!

Σημείωση Φαρέτρας: Οι φωτογραφίες είναι από την παράσταση που δόθηκε στη Βέροια.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε την άποψη της Φαρέτρας για τις «Δούλες» ΕΔΩ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων