Κοινωνία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “8 Μάρτη! Σύμβολο αγώνα – Παλεύουμε για ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα”

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας.

Παλεύουμε για ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα

Στις 8 Μάρτη 1857 εργάτριες σε ραφτάδικα και κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης διεκδίκησαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, 10ωρη εργασία, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους. Ο αγώνας τους βάφτηκε στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σήμερα, 8 Μαρτίου 2018, οι γυναίκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας ματώνουν από τα αντεργατικά μέτρα. Οι εργαζόμενες δουλεύουν ατέλειωτες ώρες στα διαλογητήρια (και όχι μόνο) με δύσκολες συνθήκες, κακοπληρωμένες ή απλήρωτες,  βιώνουν την ανασφάλεια, το φόβο της απόλυσης. Οι στοιχειώδεις παροχές για την μητρότητα αντιμετωπίζονται ως κόστος.

Η επίθεση Ε.Ε – συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των μονοπωλιακών ομίλων δεν έχει τέλος. Το αποκρουστικό και αντιδραστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται και στο γεγονός ότι έφτασε στο σημείο να νομιμοποιήσει απόλυση εγκύου!

Συναδέλφισσα,

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες να σηκώσουν το ανάστημά τους, να αναμετρηθούν με την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τους βάζει το σύστημα.  Να οργανωθούν στα ταξικά τους σωματεία, και να παλέψουν δίπλα με τους άνδρες συναδέλφους τους για τη ζωή που αξίζει στις ίδιες και στις οικογένειές τους. Να διεκδικήσουν την ανάκληση των απωλειών, εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού. Να δώσουν τη μάχη για:

  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων εργασίας.
  • Το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλες και όλους.
  • Προστασία της μητρότητας. Μέτρα για τη φροντίδα των παιδιών και των νηπίων. Μέτρα προστασίας και φροντίδας των ΑμΕΑ.

Για μια ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά.

Για την προοπτική μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, όπου οι εργαζόμενοι, γυναίκες και άντρες, θα κάνουν κουμάντο στον πλούτο που παράγουν με κριτήριο και σκοπό την ικανοποίηση των εξελισσόμενων σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών.

Νάουσα, 7/3/2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας