Αθλητικά

Χάνει μετάλλιο που είχε πάρει το 2008 η Πηγή Δεβετζή

Η IAAF θα πραγματοποιήσει έξι… έξτρα απονομές μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Μπέρμιγχαμ που αρχίζει την προσεχή Πέμπτη. Μιλάμε για μετάλλια που αφαιρέθηκαν από αθλητές, που βρέθηκαν θετικοί σε επανελέγχους ντόπινγκ. Μεταξύ αυτών και η Πηγή Δεβετζή.

Η Πηγή Δεβετζή είχε αναδειχθεί δεύτερη στο τριπλούν, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2008 στη Βαλένθια με άλμα στα 15 μέτρα, ενώ η τρίτη θέση είχε πάει στη Σλοβένα, Μαρίγια Σέστακ. Την 4η θέση είχε καταλάβει η Όλγα Ριπάκοβα από το Καζακστάν.

Η Ελληνίδα άλτρια όμως έχασε αυτό το μετάλλιο πολλά χρόνια αργότερα, αφού βρέθηκε θετική σε στανοζολόλη όταν έγινε επανέλεγχος του δείγματος που είχε δώσει κατά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Οσάκα, το 2007 (σ.σ. ακυρώθηκαν και όλα τα αποτελέσματα της Δεβετζή από τις 31/8/2007 έως και τις 30/8/2009

Έτσι, η IAAF θα δώσει στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έξι μετάλλια στους… νόμιμους κατόχους τους, με την Σέστακ να παίρνει αυτό που είχε κερδίσει η Δεβετζή.

Το χάλκινο μετάλλιο που πρέπει να πάρει η Όλγα Ριπάκοβα, θα δοθεί σε άλλη ημερομηνία.

tvxs

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας