Βέροια Ρεπορτάζ

Συγκέντρωση στη Βέροια του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κατά των πλειστηριασμών

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας κάλεσε σήμερα τους συνταξιούχους σε συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών. Ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος του Σωματείου, Βασιλική Αθανασιάδου, η οποία μεταξύ των άλλων τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά προστασία ούτε καν  στην πρώτη κατοικία και ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται το αντίθετο.  Οι νόμοι της κυβέρνησης αφήνουν ελεύθερο το πεδίο  για τους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, ενώ ταυτόχρονα  ποινικοποιούν τη δράση εναντίον τους.

Στη συνέχεια έθεσε το ερώτημα.  Αν πράγματι η κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται δεν γίνονται πλειστηριασμοί  1ης κατοικίας γιατί δεν καταργεί το νόμο που το επιτρέπει;

Τόνισε επίσης ότι,  αν δεν μπορούν οι συνταξιούχοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι των τραπεζών, δεν ευθύνονται αυτοί αλλά η κυβέρνηση που μειώνει συνεχώς τις συντάξεις.

Τέλος αφού μίλησε διεξοδικά για τις τράπεζες και την ευελιξία που έχουν ώστε να μπορούν να πωλούν τα δάνεια στα  funds  και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πού ήδη για τις τράπεζες ξεκίνησαν από σήμερα, μίλησε  και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινά το Δημόσιο από την 1η του Μάη και κάλεσε τον κόσμο να αντισταθεί.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους νόμους που έχουν ψηφιστεί σαν προαπαιτούμενα  του 3ου μνημονίου το όριο κατάσχεσης  περιουσιακών στοιχείων από το Δημόσιο είναι τα 500 ευρώ και ότι αυτή τη στιγμή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο έχουν ξεπεράσει τα 100 δις ευρώ και αυξάνουν με ρυθμό που ξεπερνάει  το ένα δις ευρώ το μήνα, ενώ οι οφειλέτες, μόνο του Δημοσίου, ήδη προ πολλού έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια!

banner-article

Ροη ειδήσεων