Αστυνομικό Δελτίο

Τελετή αποκαλυπτηρίων πινακίδας ονοματοθεσίας οδού “Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη”

Εν λόγω τελετή θα πραγματοποιηθεί έξωθεν εγκαταστάσεων Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος (επί ονοματοθετημένης οδού)  από το Δήμο Βέροιας σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας την 02-03-2018 και ώρα 12.00, προσκεκλημένων τοπικών αρχών και υπηρεσιακών στελεχών του Α.Ε.Α.

Υπενθυμίζεται η από 28/11/2017 ανακοίνωση της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος:
Ανακοινώνεται ότι κατόπιν πρωτοβουλίας για απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής για Αστυνομικούς που έδωσαν την ζωή τους και κατεγράφησαν όχι μόνο στον μακρύ κατάλογο των πεσόντων του Σώματος αλλά στη ψυχή μας και στη συνείδηση μας ως ¨ήρωες¨ και αιτήματος της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος προς τον Δήμο Βέροιας και σύμφωνα με την υπ. αριθ. 432/15 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η ονομασία ανώνυμης οδού του Δήμου Βέροιας, περιοχή Πανοράματος η οποία διέρχεται έμπροσθεν των εγκαταστάσεων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης σε ¨οδό Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη¨.
Ξημερώματα 31ης Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2005. Ο Ημαθιώτης Ειδικός Φρουρός Χαράλαμπος Αμανατίδης εκτελούσε διατεταγμένη νυχτερινή υπηρεσία σκοπού στην οικία του Βρετανού Στρατιωτικού Ακολούθου Συνταγματάρχη Blatherwick Mark στην Κηφισσία Αττικής. Την 03:10 ώρα της 1/1/2005 δύο (2) αγνώστου ταυτότητας άτομα πλησίασαν το φυλάκιο σκοπού και πυροβόλησαν τον Ειδικό Φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη σχεδόν εξ’ επαφής, τραυματίζοντας τον θανάσιμα αφαιρώντας παράλληλα το υπηρεσιακό MP-5 υποπολυβόλο. Η εκτέλεση του Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη αποδόθηκε ως η πρώτη δολοφονία της νέας γενιάς τρομοκρατών μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του Ε.Λ.Α. το καλοκαίρι του 2002. Την ευθύνη της επίθεσης δεν ανέλαβε καμία οργάνωση, οι έρευνες δεν κατέληξαν σε ταυτοποίηση συγκεκριμένων φυσικών προσώπων, μ’ αποτέλεσμα η δολοφονία του να παραμένει ανεξιχνίαστη, εδώ και 12 έτη.
Με την ενέργεια του αυτή (ονοματοθεσία) ο Δήμος Βέροιας τιμά την μνήμη του Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη και ταυτόχρονα είναι ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της κοινωνικής προσφοράς των Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από πράξεις ηρωισμού, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας.
Επίσης για όλα τα εν ενεργεία στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τέτοιες ενέργειες ενισχύουν το ηθικό και αναδεικνύουν το μέγεθος της ευθύνης να ανταποκριθούνε στο θεμελιώδες δικαίωμα τον πολιτών να ζούν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Βέροια, 28 Νοεμβρίου 2017
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
Διονύσιος Κούγκας
Αστυνομικός Υποδιευθυντής

banner-article

Ροη ειδήσεων