Βέροια

Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας στη συνεδρίαση του ΔΣ για το θέμα της Μακεδονίας

Αν και το θέμα της Μακεδονίας δεν μπήκε για να συζητηθεί επίσημα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Βέροιας, πολλοί σύμβουλοι εκφράστηκαν στα προ ημερησίας πάνω στο θέμα και ζήτησαν να πάρει θέση το ΔΣ.

Συγκεκριμένα:

Αντώνης Μαρκούλης: « Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να εκφράζεται κατά τη βούλησή του. Έγιναν δύο συλλαλητήρια. Όσοι συμμετείχαν αλλά και όσοι δε συμμετείχαν δεν ήταν περισσότερο ή λιγότερο Έλληνες. Το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν φασίστες […] Πρέπει να τοποθετηθούμε στο γενικότερο πολιτικό γίγνεσθαι ως ΔΣ, ώστε να μη δώσουμε χώρο σε ναζιστικά μορφώματα.»

Γιώργος Μελιόπουλος: «Τα συνθήματα και των δύο συλλαλητηρίων δεν προβάλλουν λύση υπέρ των λαών. Όσοι καλύπτουν τα ακραία στοιχεία της Χρυσής Αυγής εγκληματούν.»

Ζήσης Πατσίκας: «Στο θέμα της Μακεδονίας ο Δήμος δεν έπαιξε ούτε το ρόλο του κομπάρσου. Έχουμε τρόπους να εκφράσουμε τα περί δικαίου αισθήματά μας. Συμφωνούν κάποιοι να παραχωρήσουμε την Ιστορία μας;»

Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου: «Δε χαρίζω τους 300.000 διαδηλωτές στον Σκαλούμπακα. Δεν υπήρχε καταλληλότερος άνθρωπος από το Θεοδωράκη, για να εκφράσει το πνεύμα της ενότητας. Ένα δημοκρατικό δικαίωμα θέλησαν να εκφράσουν συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο. Ας σεβαστούμε τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.»

Μαρία Παπαϊωάννου: «Ήταν πραγματικά δυναμικό το λαϊκό ‘παρών’.»

Πέτρος Τσαπαρόπουλος: «Το θέμα ξέρουμε πότε και γιατί δημιουργήθηκε. Μεγάλωσα βλέποντας στο χάρτη τη Γιουγκοσλαβική Μακεδονία. Άλλωστε όλοι ξέρουμε πώς μοιράστηκε η Μακεδονία με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου, παίρνοντας η Ελλάδα το μεγαλύτερο κομμάτι. Αυτά είναι Ιστορία. Το 1977 ο  Κων/νος Καραμανλής αποδέχτηκε τη μακεδονική γλώσσα. FYROM   σημαίνει Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Στο θέμα όμως του αλυτρωτισμού συμφωνώ, είναι σοβαρό. Η Ιστορία θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς και θα βρεθεί λύση προς όφελος της καλής γειτονίας.»

Γιώργος Σοφιανίδης: «Το πρώτιστο είναι το θέμα του αλυτρωτισμού.»

Βασίλης Λυκοστράτης: «Είχα την τιμή ν’ ακούσω το Μίκη στο συλλαλητήριο. Έδωσε το σύνθημα. Πρέπει οπωσδήποτε να φέρουμε το θέμα στο ΔΣ. Δε μπορούμε να μην εκφράσουμε τη γνώμη μας. Εδώ,  σε μας, είναι θαμμένος ο πατέρας του Αλέξανδρου, ο φίλιππος.»

Τελευταίος εκφράστηκε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης λέγοντας: «Κάποιοι προσπαθούν να καιροσκοπήσουν. Κάποτε στήριζαν τη σύνθετη ονομασία και τώρα κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.»

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας