Γενικά

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για το Μακεδονικό, το οποίο ξεκίνησε με κεντρικό σύνθημα «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα».

Κρατώντας ελληνικές σημαίες -και σημαίες με το ήλιο της Βεργίνας- πανό και φωνάζοντας συνθήματα το πλήθος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στο σημείο από νωρίς το πρωί.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, εκ των κεντρικών ομιλητών, ανέβηκε στην εξέδρα στις 2:45 μ.μ. και ξεκίνησε με τα λόγια: «Αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι» αφιερώνοντας, όπως είπε, την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Κεντρικοί ομιλητές είναι επίσης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

Στο Σύνταγμα βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς.

Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 06:00 το πρωί έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο, θα παραμείνουν κλειστοί.

Το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα, όπως το κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός λίγο πριν την έναρξη.


 


Η άφιξη του Μίκη Θεοδωράκη

tvxs

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας