Βέροια Πολιτισμός

Οι Art Various σε μια βραδιά ποιότητας στη Βέροια. Γάλλοι συνθέτες μέσα από τη Μουσική Δωματίου

Οι Art Various, ένα μουσικό σύνολο, που ανέδειξε τη Μουσική Δωματίου τόσο στην οργανική της μορφή , όσο και τη φωνητική, με παρουσία αισθητή στον καλλιτεχνικό κόσμο, ήταν απόψε στη Βέροια, στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Προσκεκλημένοι των Καθηγητών της Γαλλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας -που μας έχουν συνηθίσει σε εκδηλώσεις ποιότητας-  και της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, οι τέσσερις καλλιτέχνες, Ευαγγελία Κουζώφ βιολί, Θανάσης Γοβατζιδάκης πιάνο, Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου υψίφωνος και Στέλλα Τέμπρελη βιολοντσέλο, πρόσφεραν στο κοινό, το οποίο δεν ήταν μεγάλο αλλά ήταν σίγουρα μυημένο στην Κλασική Μουσική, ένα πρόγραμμα με γάλλους συνθέτες σε δύο μέρη.

Ξεκινώντας στο πρώτο μέρος από Saint-Saens και Debussy διέγραψαν μια μεγάλη πορεία, άλλοτε προσεγγίζοντας μόνο οργανικά τους συνθέτες και άλλοτε και φωνητικά.

Μελωδικότατος σταθμός η «βαρκαρόλα» του Offenbach και εντυπωσιακό φινάλε το «Γιουκάλι» του Κουρτ Βάιλ, το οποίο ερμηνεύτηκε από την Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου με ιδιαίτερο πάθος, όταν το παρατεταμένο χειροκρότημα την ξανάφερε στη σκηνή στο τέλος της συναυλίας, μαζί με το τρίο των μουσικών, που τους διέκρινε το εξαιρετικό δέσιμο μεταξύ τους.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας