Νάουσα

Η βασιλόπιτα της Πολιτιστικής Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Νάουσας και της περιοχής “Αριστοτέλης”

Στο κατάμεστο από φίλους της Εταιρείας,  ιδιόκτητο Αριστοτελικό Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Λαναράς» στην πλατεία Πουλιάνας έκοψε τη βασιλόπιτα της η Πολιτιστική Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Νάουσας και της περιοχής «Αριστοτέλης», στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 28ης Ιανουαρίου.

Μετά τον αγιασμό και τις ευλογίες για «καλή χρονιά» του εκπροσώπου  της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πατρός Στυλιανού Μακρή, έγινε από τον ίδιο η κοπή της πίτας, η οποία ήταν μια κλασική ναουσαίικη πρασοκρεατόπιτα, όπως και τα ατομικά πρασοπιτάκια και τυροπιτάκια. Το φλουρί στην «κεντρική» πίτα «έπεσε» στα Μ.Μ.Ε. Στη συνέχεια απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι παριστάμενοι βουλευτής του νομού κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάννης.

Ο πρόεδρος της  πολιτιστικής εταιρείας κ. Γιάννης Ευθυμιάδης μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το κτίριο. Αναφέρθηκε στην υλοποίηση της αποπεράτωσης των εργασιών του ισόγειου και πρώτου ορόφου, που επιτεύχθηκε με καθημερινές προσπάθειες και μένει η αποπεράτωση του δευτέρου ορόφου.

Αμέσως μετά, για πρώτη φορά, παρουσιάστηκαν σε βίντεο οι δραστηριότητες της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Την παρουσίαση και την επεξήγηση των εικόνων που περιελάμβανε, έκανε ο γ. γραμματέας κ. Γρηγόρης Αντιφάκος. Ήταν μια πραγματικά σημαντική σειρά από εκδηλώσεις αφιερωμένες στους αρχαιολογικούς μας χώρους, αλλά και στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο μέγας των φιλοσόφων Αριστοτέλης. Παράλληλα γινόταν και η προβολή της ίδια μας της πατρίδας.

Τελειώνοντας η αντιπρόεδρος κ. Στέλλα Αραμπατζή αναφέρθηκε στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, που πραγματοποιήθηκαν από τον «Αριστοτέλη», σχετικά με τους δεσμούς που συνδέουν την περιοχή μας με την αρχαιότητα. Επίσης, η κ. Αραμπατζή έκανε μια περιληπτική αναφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο «Αριστοτέλης» το έτος 2018, που, με απόφαση του Δ.Σ , θα είναι αφιερωμένο στον μεγάλο ευεργέτη και επίτιμο πρόεδρο της εταιρείας Χρήστο Λαναρά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Δήμου Νάουσας  κ. Καρανάτσιος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Νάουσας κ. Βαλσαμίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας κ Παλαμούτης , οι δημοτικοί σύμβουλοι  κα. Αραμπατζή και κ Μάντσιος,  η κα Ιλια Ιωσηφίδου,  ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Μπαρτζώκας, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας κ Ανδρεανίδης,  η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Του Κάμπου κα Τρεμπελή, τα πρώην μέλη του ΔΣ της εταιρείας κ Κύρου , κ Σταματόπουλος καθώς και πολλά μέλη και αγαπητοί φίλοι της εταιρείας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

banner-article

Ροη ειδήσεων