Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Η Ορχήστρα της Βέροιας “Νέοι με Όραμα” αφιέρωσε τη συναυλία της στον Ελληνικό Κινηματογράφο και στην αγάπη της για τα παιδιά

 Δήμητρα Σμυρνή

Η Ορχήστρα της Βέροιας «Νέοι με Όραμα» είναι μια ορχήστρα που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο κι απ’ ότι φαίνεται ξεκινάει δυναμικά, βάζοντας στόχους και πραγματοποιώντας τους άμεσα.

Η συναυλία που έδωσε η Ορχήστρα απόψε στο Χώρο Τεχνών ήταν ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο αλλά και μια προσφορά, δείγμα αγάπης, στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Βέροιας και του Ειδικού Νηπιαγωγείου, αφού τα έσοδα της εκδήλωσης αποφασίστηκε να διατεθούν στα δύο σχολεία.

Ο κόσμος που γέμισε το Χώρο Τεχνών έδειξε με την προσέλευσή του ότι εκτιμάει τέτοιες πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από νέους ανθρώπους, και όταν προσφέρονται σε ευαίσθητα κοινωνικά σύνολα.

Η συναυλία ζωντάνεψε γνωστά τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου, πολλά από τα οποία αγαπήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμα. Άλλα τραγούδια του πάθους, όπως το αθάνατο «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» του Μάνου Χατζιδάκι από τη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, κι άλλα αβανταδόρικα, όπως το «Οι θαλασσιές οι χάντρες» του Μίμη Πλέσσα από την ομώνυμη ταινία.

Τραγούδια που θύμισαν στο κοινό μια εποχή που ο Ελληνικός Κινηματογράφος όχι μόνο κατέγραφε το πρόσωπο του τότε Έλληνα, αλλά διαμόρφωνε σε μεγάλο βαθμό και το μουσικό του αισθητήριο. Πράγματα που χάθηκαν ανεπιστρεπτί.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Πέτρο Ρίστα και την Ορχήστρα διήθυνε η Ελένη Παγγούρα.

Τραγούδησαν ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Χρήστος Κούρτογλου, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, η Μαρία Τζόρου, η Εύα Χατζίδου και η ‘Αντυ Ζούρα.

Μουσικοί της Ορχήστρα ήταν οι:

Αναστάσιος Κετίκογλου πιάνο, Μαρία Μπασδέκη, Κωνσταντίνος Μελικιώτης αρμόνιο, Γιώργος Κατράνας, Κατερίνα Τσιρώνη βιολί, Γιάννης Μαντρατζής, Νεφέλη Γεωργιάδου κιθάρα, Δημήτρης Κύρτσος, Κων/νος Γαλλίκας, Τάσος Κυριακίδης μπουζούκι, Αφροδίτη Παγγούρα φλάουτο, Νίκος Ιωαννίδης, Στάθης Μαλούτας, Αλέξανδρος Τσάνης κλαρινέτο, Τάσος Σαρήογλου σαξόφωνο, Δημήτρης Τσιγιάννης τρομπέτα, Παναγιώτης Τσιγιάννης τρομπόνι και Βασίλης Ντόντης ντραμς.

«Κοινός σκοπός μας το ταξίδι μας με τη Μουσική. Ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς, που θα μας οδηγήσουν στην επικοινωνία, στη διασκέδαση, στην αγάπη και στην αλληλοβοήθεια» δήλωσαν εγγράφως οι «Νέοι με Όραμα».

Κι απ’ ότι φαίνεται η αποψινή βραδιά επαλήθευσε τις προθέσεις τους.

Φωτογραφίες:  faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας