Κοινωνία Τοπικά

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας: “Περί ναρκωτικών…”

                     Το τελευταίο διάστημα διευρύνεται η συζήτηση με σκοπό την παραχώρηση γης, (πχ Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας),  για την καλλιέργεια κάνναβης,  με στόχο την «ιατρική και φαρμακευτική» αξιοποίηση της.

Θεωρούμε τις κινήσεις και επιδιώξεις αυτές απαράδεκτες, και απαιτούμε να σταματήσει τώρα η όποια διαδικασία παραχώρησης γης, για την καλλιέργεια της λεγόμενης «ιατρικής» κάνναβης.

Αγωνιζόμαστε για μία κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με πρόσημα και όχημα, τη «φαρμακευτική» τάχα, χρήση της κάνναβης, να επιχειρηθεί  η πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης και της διακίνησης των ναρκωτικών.

Ακόμη κι αν κάποιο συστατικό οποιοδήποτε ναρκωτικού απομονωθεί και μπορέσει ν’ αξιοποιηθεί ιατρικά, δε μπορεί να χαρακτηρίζεται «θεραπευτικό» κανένα ναρκωτικό. Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς, υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν απελευθέρωση της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης, αυτό που κάνουν, είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση, και «κοινωνικό θάνατο».

Η γη της Ημαθίας είναι ανά τον κόσμο γνωστή για τα πλούσια αγροτικά της προϊόντα. Και ενώ τα  προϊόντα αυτά δέχονται περιορισμούς και επί χρόνια κτυπιέται το αγροτικό εισόδημα από τα προϊόντα αυτά, οι κυβερνόντες προτείνουν «νέες πιο προσοδοφόρες καλλιέργειες». Σαν τέτοια προβάλλεται η καλλιέργεια κάνναβης για «ιατρική χρήση».

Αυτό  το μέλλον  και αυτή την ανάπτυξη προορίζουν για τη νέα γενιά; Επιστροφή των νέων στη αγροτική γη ως καλλιεργητές κάνναβης;

Καταδικάζουμε τις δράσεις αυτές που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης με επιχείρημα την ιατρική-φαρμακευτική χρήση.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(ΠΑΜΕ)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας