Το περίπτερο και το χιονοδρομικό

Τζωρτζίνα Αθανασίου

Τώρα θα μου πείτε, ωραία βγήκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τα 3-5 Πηγάδια,  και σαν; τι ναι τούτο πάλι; Γιατί αυτή η απόφαση είναι τόσο σημαντική που σφάζονται παλικάρια στην «ποδιά» της; Είναι….

Ας πούμε λοιπόν ότι θέλω να επενδύσω στην ενοικίαση ενός περιπτέρου… και ότι το περίπτερο που βρήκα είναι στο σημείο που θέλω, σε δρόμο που έχει κίνηση, με συγκριτικά πλεονεκτήματα, και ό,τι άλλο ονειρευόμουν. Θέλω όμως να μην το αφήσω στάσιμο, έχω όραμα για το περίπτερό μου, θέλω να γίνει το καλύτερο, θέλω οι πελάτες να έρχονται στο δικό μου περίπτερο κι ας υπάρχουν και άλλα, γιατί θα έχω τα πιο νέα προϊόντα, γιατί θα τα διατηρώ περισσότερο και καλύτερα, γιατί θα τα εκθέτω να φαίνονται από παντού. Πρέπει λοιπόν να ξέρω πως όταν επενδύσω σε αυτό τα ωραία μου λεφτάκια, θα έχω το δικαίωμα να βάλω ψυγείο για τα παγωτά μου, και πού θα μπορώ να το βάλω… αν είναι μες στον ήλιο, θα αλλοιωθούν και θα καίω και ρεύμα… θα μπορώ να βάλω τέντα; Ή θα με τρώει ο ήλιος; Και σε τι απόσταση να είναι; Θα έχω περιορισμό στο χρώμα; Στην ποιότητα; Θα μπορώ να πετάω τα σκουπίδια στον αέρα και να τα παίρνει ο άνεμος; Γιατί αν είναι να το νοικιάσω και μετά να μάθω ότι δεν μπορώ να βάλω ψυγείο, όχι απαγορεύονται οι τέντες και ότι δε θα μπορώ να φροντίσω την επένδυσή μου όπως το είχα ονειρευτεί και να γίνει το καλύτερο περίπτερο όλων στο πλαίσιο των κανόνων του Νόμου… δεν το θέλω το περίπτερο. Θέλω να ξέρω από πριν, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μου. Θέλω να ξέρω ότι θα χρειαστεί να προβλέψω κόστος για έναν κάδο να βάζω τα απορρίμματα, και αφού το ξέρω από πριν, θα φροντίσω να είναι όμορφος και καθαρός.

Αυτό κάνει η απόφαση που εκδόθηκε. Ορίζει το πλαίσιο στο οποίο ο κάθε επενδυτής θα μπορεί να κινηθεί, ορίζει τις υποχρεώσεις του και τα δικαιώματά του έτσι ώστε να προφυλαχθεί η χλωρίδα, η πανίδα και το φυσικό κάλλος επιτρέποντας παράλληλα την ανάπτυξη του Χ.Κ 3-5 Πηγάδια σε ό,τι έχουμε όλοι οραματιστεί, και σε αυτό που του αξίζει.

Συντάκτης

Τζωρτζίνα Αθανασίου
Τζωρτζίνα Αθανασίου 92 posts

Διδάκτωρ Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Ειδήσεις με Διάρκεια