Τοπικά

Η Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας σχετικά με το προγραμματισμένο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Η Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας από την ίδρυσή της συστηματικά κρατιέται μακριά από την εμπλοκή της σε κομματικούς τακτικισμούς.

Λειτουργεί με γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο και στην πατρίδα, και ως “συγκολλητική ουσία” για ανθρώπους που μπορεί να έχουν και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε ξεχωριστά θέματα.

Ως Έλληνες πολίτες όμως διατηρούμε το συνταγματικό δικαίωμα της έκφρασης ελεύθερης άποψης και λόγου.

Έτσι και τώρα το όνομα του γειτονικού κράτους  δεν θα μας ενδιέφερε αν δεν αποτελούσε προβολή επιθετικού αλυτρωτισμού σε βάρος της χώρας μας (και ιδιαίτερα της περιοχής που κατοικούμε) όπως και κακόβουλου σφετερισμού της ιστορίας της ιδιαίτερης πατρίδας μας, της Μακεδονίας.

Εμείς, οι Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας, δεν μιμούμαστε άλλους λαούς, ούτε έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε την ταυτότητά μας, επειδή ο τόπος μας μαρτυρεί από μόνος του, μέσα από αληθινά μνημεία, ότι εδώ έζησαν και ζουν Έλληνες. Στο διάβα του χρόνου ο Ελληνισμός απέδειξε ότι αποτελεί από τη μια τον πιο ευχάριστο γείτονα, αλλά και από την άλλη θεωρεί αδιανόητο την εις βάρος του επιβολή. Και δίνει πάντα τον καλό αγώνα για και τα δυο. Τυχεροί όσοι λογίζονται φίλοι μας. Η φιλία όμως προϋποθέτει αμοιβαιότητα.

Θεωρούμε επιζήμια μια ονομασία που περιέχει το όνομα της Μακεδονίας, εφ’ όσον χρησιμοποιείται για να επισφραγίσει αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις κατά της πατρίδας μας είτε αυτές προέρχονται από το ίδιο το κρατίδιο είτε από άλλες κρυφές “δυνάμεις”.

Μπρος σ’ αυτήν την απειλή δεν εννοείται να μένει κανείς απαθής.

Ευχόμαστε οι προσπάθειες εύρεσης συμφωνίας για το ζήτημα της ονομασίας, την οποία χειρίζονται οι αρμόδιες αρχές της πατρίδας μας, να έχουν θετική έκβαση. Όμως ως ελάχιστο μέσον στήριξης της διαπραγματευτικής ομάδας δηλώνουμε ότι είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία» στην νέα ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Αναμένουμε παράλληλα με το όνομα  να εξασφαλισθούν όλες οι εγγυήσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί πραγματική αλλαγή της στάσης των Σκοπίων, όσον αφορά στις αλυτρωτικές βλέψεις και την συστηματική παραχάραξη της ιστορίας έτσι ώστε να το βοηθήσουμε και εμείς να βρει το δρόμο του προς μια ενωμένη Ευρώπη της συνεργασίας των πολιτών της και του σεβασμού όλων.

Στο πλαίσιο αυτής της παρέμβασής μας, την προσεχή Κυριακή 21 Ιανουαρίου η Λέσχη μας στηρίζει την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου και καλεί όσους μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό. Η Λέσχη μας δεν προγραμματίζει οργανωμένη κάθοδο, αν και εξατομικευμένα, μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης μας θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Με καταδρομικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος              Ο Γ. Γραμματέας

Λυκοστράτης Θωμάς     Λούκας Κωνσταντίνος

thomas.lykos@gmail.com        loukask6@gmail.com

         6944673744                         6944203734

facebook

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας