Βέροια

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη

Για πολλοστή φορά, η δημοτική αρχή Βέροιας , προφανώς στα πλαίσια της ανακοίνωσης της πεντάδας των βραβείων Oscar στις 23 Ιανουαρίου, διεκδικώντας το έπαθλο της καλύτερης ηθοποιίας, δημοσίως αναφέρεται στο πρόσωπο μου, αυτή τη φορά αναφορικά με τις εκλογές της Αναπτυξιακής Ημαθίας.

Η αήθης διασπορά ψευδών περιστατικών αποδεικνύει περίτρανα, την ανασφάλεια που διακατέχει τον κ. δήμαρχο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι στο πρόσωπο μου έχουν ανακαλύψει τον «Εξολοθρευτή» της παράταξης τους.

Θα ήθελα να γνωρίζουν οι Ημαθιώτες και ειδικά οι συμπολίτες μου στη Βέροια, ότι η Π.Ε Ημαθίας και εγώ προσωπικά, στο πνεύμα της ισότιμης στήριξης των τριών δήμων, χωρίς καμιά απολύτως διάθεση κομματικής, παραταξιακής ή προσωπικής διαφοράς, ενισχύουμε από τους ίδιους πόρους μας, ισότιμα την Βέροια, στην οποία μάλιστα αναγνωρίζοντας τον θεσμικό της ρόλο ως πρωτεύουσα της Ημαθίας, παρείχαμε περισσότερα κονδύλια για την αναμόρφωση της πλατείας των Ριζωμάτων(150.000 ευρώ)πλέον των 200.000 που δώσαμε για αγροτική οδοποιία , τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Η Βέροια  υπήρξε η μεγάλη κερδισμένη της ΠΚΜ στην απορρόφηση κονδυλίων, τόσο στο ΕΣΠΑ 2007-2013, όσο και στο ΣΕΣ 2014-2020. Με αυτά τα χρήματα λοιπόν  κατασκευάστηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, ενώ δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ τοποθετήθηκαν στην ανάδειξη του ιστορικού μας πλούτου στις Αιγές.

Και φυσικά με χρήματα της ΠΚΜ ο κ. δήμαρχος θα ξεκινήσει το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, ύψους 4,5 εκ. ευρώ.

Καλό θα είναι λοιπόν να αφήσει κατά μέρος το σύνδρομο καταδίωξης που τον διακατέχει και να συνεργαστεί με ειλικρίνεια και χωρίς  κομματικές και παραταξιακές παρωπίδες με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.

Θα ήθελα να τον ρωτήσω. Ήρθε άραγε ποτέ στο γραφείο μου να μιλήσουμε για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΑΝ.ΗΜΑ;  Γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία μόνο η Π.Ε Ημαθίας προσπαθεί να επιλύσει με την διάθεση 116.000 ευρώ, ώστε να κλείσουν «παλιές πληγές»;

Η ΑΝ.ΗΜΑ είναι ΑΕ και λειτουργεί με μετοχικό κεφάλαιο. Οι μεγαλομέτοχοι ή οι μικρομέτοχοι λοιπόν κρίνονται σε σχέση με το σύνολο των μετοχών και αυτές  είναι τελικά που εκλέγουν τους αντιπροσώπους για το διοικητικό της συμβούλιο.

Αντ΄αυτού ο κ. δήμαρχος και οι συνεργάτες του, λειτουργώντας στην λογική του διαίρει και βασίλευε, προσπάθησαν ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ μου  να εκλέξουν αυτοί, σε συνεργασία με περιφερειακό σύμβουλο, το διοικητικό συμβούλιο της αρεσκείας τους.

Γεγονότα ανεπίτρεπτα για την δημοκρατική ζωή του τόπου. Κύριε δήμαρχε. Προσωπικά ενεργώ πάντα στο προσκήνιο και δεν συμμετέχω σε καμαρίλες και βυζαντινισμούς.

Ελπίζοντας ότι γνωρίζετε ότι το δημόσιο χρήμα δεν μοιράζεται κατά το δοκούν, αλλά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σας επισημαίνω ότι,  πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή πάντα για σας.

Κλείνοντας θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους Ημαθιώτες ότι  η Π.Ε Ημαθίας θα λειτουργεί πάντα σε πνεύμα ισονομίας και δικαιοσύνης.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας