Εργασία Νάουσα

Σωματείο Διαλογής – Ψύξης Νάουσας: “Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, απαντάμε με απεργία”

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα νέα προαπαιτούμενα, η «τρίτη αξιολόγηση», οδηγούν σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής οικογένειας, καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει έναν τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα που είναι συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές καθώς και για τη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και κέρδη τους. Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει φως στο τούνελ, για το λαό η πραγματικότητα την διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Όλοι και όλες στον αγώνα!

Το ΔΣ του σωματείου στηρίζει την απόφαση της Ομοσπονδίας μας και του ΕΚΝ για την κήρυξη 24ωρης απεργία σε όλο τον κλάδο τη μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ, ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η οργανωμένη πάλη μας περνά μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα και είναι η μόνη που μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Κάθε διαλογητήριο, κονσερβοποιείο να γίνει κάστρο αντίστασης, ώστε να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εντατικοποίηση, τα ατελείωτα 12ωρα – 15ωρα, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να παλέψουμε για 751€ κατώτερο μισθό, για μείωση των ενσήμων στα 80 για ταμείο ανεργίας, να μην επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Να μπούμε μπροστά στον αγώνα, να αποφασίσουμε τη σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων, να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή, να παλέψουμε για τη δική μας ανάπτυξη. Τον πλούτο που παράγουμε να τον απολαμβάνουμε εμείς και όχι μια χούφτα παράσιτα της κοινωνίας μας.

Αυτή την απόφαση φοβούνται και τρέμουν οι εκμεταλλευτές μας. Δεν είναι ανίκητοι, ο αγώνας της εργατιάς μπορεί να τους σαρώσει!

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Γενάρης 2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας