Βέροια Κοινωνία

Αποχαιρετώντας μια κυρία…

Έφυγε από τη ζωή χθες η κ. Ελευθερία Βοργιαζίδη, μητέρα του Δήμαρχου Βέροιας, αφήνοντας στους οικείους της δυσαναπλήρωτο κενό και σε κείνους που τη γνώριζαν την ανάμνηση μιας γυναίκας, που δεν μπορεί παρά να τη θυμούνται με θαυμασμό.

Σύζυγος του Χαράλαμπου Βοργιαζίδη, του χειρουργού, που πολλοί οικονομικά αδύναμοι έβρισκαν στην κλινική του  ανιδιοτελώς την ιατρική φροντίδα που χρειάζονταν, στάθηκε στο πλάι του στηρίζοντάς τον και αφιερώνοντας τη ζωή της στα παιδιά της, χωρίς να κρατά τίποτα γι αυτήν.

Έντονη προσωπικότητα, με καλλιέργεια, με μια εξωτερική ομορφιά που είχε απόλυτο αντίκρισμα στην εσωτερική, η Ελευθερία Βοργιαζίδη «έφυγε» στα 82 της χρόνια, έχοντας τον τίτλο της κυρίας όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά.

Γλυκύτατη στις εκφράσεις της, σεμνή και αθόρυβη σ’ όλες τις εκδηλώσεις της, μπορεί να κάνει τα παιδιά της πραγματικά περήφανα που ήταν μητέρα τους.

Οι γραμμές αυτές είναι μια ελάχιστη κατάθεση τιμής και μνήμης σε κείνην, καθώς οι στενοί οικογενειακοί μας δεσμοί, τα γειτονικά μας τότε, στα νεανικά μου χρόνια, σπίτια, αλλά κυρίως ο χαρακτήρας  της κ. Ελευθερίας, της “αρχόντισσας”, όπως την αποκαλούσε ο πατέρας μου, δημιούργησαν  συναισθήματα και αναμνήσεις που αντέχουν στο χρόνο.

Καλό ταξίδι κ. Ελευθερία…

Δήμητρα Σμυρνή  

banner-article

Ροη ειδήσεων