Βέροια

Papatzikou – “Εκτός χάρτη”. Ένας νέος χώρος πολιτισμού στη Βέροια, ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις

Ένας νέος χώρος, που συνδυάζει το πολιτιστικό προφίλ με κείνο της χαλάρωσης και των συναντήσεων που χτίζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, ξεκίνησε να λειτουργεί παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Βέροια.

Ο χώρος, που ανήκει στην οικογένεια Παπατζίκου, έχει την επωνυμία «Εκτός χάρτη» – Art Gallery, Books & Coffee,  και βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 43.

Με πίνακες από εικαστικούς που πέρασαν από τη Γκαλερί Παπατζίκου αναρτημένους στους τοίχους του, με βιβλία και περιοδικά σχετικά με την Τέχνη, ο χώρος αναδίδει την αύρα του πολιτισμού αλλά ταυτόχρονα την υψηλή, αλλά οικεία αισθητική, που πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο cafe για να προσελκύει.

Στο  cafe η γκαλερίστα Βίκυ Παπατζίκου και ο γιος της Αντώνης, υπεύθυνος για το χώρο, υποδέχονται παλιούς φίλους της γκαλερί  αλλά και καινούργιους του νέου, δεύτερου χώρου έκφρασης.

Η Βίκυ Παπατζίκου είπε  στη faretra:

«Για μένα ο όρος “Εκτός χάρτη” σημαίνει μια διαφοροποίηση από το σύνηθες.

Όπως οι γκαλερί της περιφέρειας, σε οποιοδήποτε πανελλαδικό κάλεσμα Τέχνης ήταν αχαρτογράφητες, έτσι και η δική μας καινούργια πρόταση αποτελεί μια εξαίρεση, όσον αφορά στον τόπο αλλά και στην αισθητική του χώρου.

Ο νέος μας χώρος αποτελεί πρόταση. Είναι ένας ανεξάρτητος χώρος πολιτισμού, ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις.

Οργανώνουμε τη βιβλιοθήκη μας με βιβλία Τέχνης, Λογοτεχνίας, καταλόγους της Γκαλερί, συνδρομητικά περιοδικά και εφημερίδες Τέχνης.

Επενδύσαμε σ’ αυτόν το χώρο όλη την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από την Τέχνη. Δεν είναι εύκολο ν’ ακολουθείς αυτόν το δύσκολο δρόμο. Μας ενδιαφέρει η διάθεση της Τέχνης αλλά πρωτίστως η δημιουργία της. Αυτό πρεσβεύει και η γκαλερί μας αλλά και ο νέος χώρος μας πολιτισμού.

Ελπίζουμε να αρέσει, να αγαπηθεί και να γίνει στέκι για όσους αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας.»

Χθες συναντήσαμε στο χώρο, ανάμεσα στους θαμώνες, μέλη του «Ομίλου Φίλων Θεάτρου» και σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ο Ποιητικός Πυρήνας κόβει στο «Εκτός χάρτη» τη βασιλόπιτά του. Ήδη, λοιπόν, ο χώρος άρχισε να προσελκύει και θα συνεχίσει να το κάνει.

Ευχόμαστε επιτυχία και εκπλήρωση των προσδοκιών.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας