Υγεία

Υπερφαγία. Συμβουλές για να επανέλθουμε

 Όλοι μας θα πέσουμε στην παγίδα κάποια στιγμή… Πώς θα καταφέρουμε όμως να επιστρέψουμε στην υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή μας;

Όλοι μας κάποια στιγμή θα φάμε παραπάνω. Ίσως πολύ παραπάνω. Θα χάσουμε τον αυτοέλεγχό μας και θα το παρακάνουμε με τροφές που δεν μας προσφέρουν τίποτα εκτός από λιπαρά και θερμίδες. Και όμως, αυτό δεν χρειάζεται να μας κάνει να απελπιζόμαστε, αρκεί να ξέρουμε τι να κάνουμε μετά—όπως και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

ΟΧΙ στις ενοχές

Φάγαμε, το παρακάναμε. Τέλος της ιστορίας, συνεχίζουμε να προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά. Όσο περισσότερο σκεφτόμαστε τα λάθη μας, τόσο πιο πιθανό είναι να το παρακάνουμε ξανά.

ΝΑΙ στα λαχανικά

Το να φάμε μερικά φρέσκα λαχανικά μετά από ένα τεράστιο, παχυντικό γεύμα, θα μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα—και θα κάνει καλό στο στομάχι μας, καθώς δεν θα το φορτώσουμε με ακόμα περισσότερες θερμίδες και λιπαρά που δεν προλαβαίνει να διασπάσει.

ΝΑΙ στους χυμούς

Οι χυμοί δεν είναι πανάκεια και δεν πρόκειται να μας δώσουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με ένα smoothie ή ένα ολόκληρο φρούτο, αλλά είναι ένα ελαφρύ μίνι-γεύμα.

ΝΑΙ στο γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, πολύτιμα βακτήρια που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως η διάρροια ή η δυσκοιλιότητα.

ΝΑΙ στις σούπες

Οι σούπες είναι ένας τέλειος τρόπος να πάρουμε πολλά θρεπτικά συστατικά με πολύ λίγες θερμίδες.

ΝΑΙ στο νερό

Πολύ νερό. Το νερό απομακρύνει τις τοξίνες από το σύστημά μας, ρυθμίζει το pH του οργανισμού και ενισχύει το πεπτικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επίσης, πολλές φορές, η πείνα που νομίζουμε ότι νιώθουμε είναι στην πραγματικότητα δίψα.

ΟΧΙ στο να μην τρώμε

Για να επαναφέρουμε τις ισορροπίες στον οργανισμό μας, τρώμε πολλά λαχανικά, και πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

ΟΧΙ στη ζυγαριά

Το να ζυγιστούμε μετά από τις υπερβολές στη διατροφή είναι καταστροφικό. Απλά θα απογοητευτούμε και θα κάνουμε τον αγώνα μας για να επιστρέψουμε σε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα πιο δύσκολο.

ΟΧΙ στην υπερβολική γυμναστική

Αν γυμνάζεστε τακτικά, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το παρακάνετε και εκεί, απλά και μόνο για να χάσετε το

iatronet

banner-article

Ροη ειδήσεων