Βέροια Εκδηλώσεις

Εργαστήριο εικονογράφησης και σχεδιασμού χαρακτήρων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον υπέροχο κόσμο της εικονογράφησης και του σχεδιασμού χαρακτήρων;

Θέλετε να εμπλουτίσετε τη δημιουργικότητα σας με νέες μεθόδους ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους σχεδιασμού και έκφρασης;

Δηλώστε συμμετοχή και παρακολουθήστε αυτό το ξεχωριστό εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, 11.00-13.00 το πρωί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Μέσα από το εργαστήριο αυτό και με την καθοδήγηση του Απόστολου Πασχαλίδη, θα έχετε αυτή την ευκαιρία!

Ανακαλύψτε διαφορετικές εφαρμογές της εικονογράφησης και του σχεδιασμού χαρακτήρων στη σημερινή πραγματικότητα: Σχεδιασμός Κόμικ, Story Board, Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου, Πολιτική Γελοιογραφία, Editorial. Δείτε τον κόσμο μέσα από μια νέα οπτική, δοκιμάστε διαφορετικά υλικά και πάνω από όλα διασκεδάστε!

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα ολοκληρώσετε τον δικό σας χαρακτήρα, μέσα από ομαδικές δράσεις και συζητήσεις. Επίσης θα λάβετε προτάσεις βελτίωσης, που θα σας βοηθήσουν στις μελλοντικές σας εξερευνήσεις και δημιουργικές περιπλανήσεις στο χώρο των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών.

Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση πάνω σε κάποιο από τα αντικείμενα. Η παροχή υλικών θα γίνει από τη Βιβλιοθήκη αλλά μπορείτε να φέρετε μαζί σας, υλικά της αρεσκείας σας.

Ο Απόστολος Πασχαλίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνέχισε την εκπαίδευση του στο Centre for Open Learning στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στον τομέα της Εικονογράφησης & Εικονογράφηση Παιδικών Βιβλίων. Εργάστηκε ως καθηγητής ελευθέρου σχεδίου και δημιουργικής απασχόλησης, στον Πολιτιστικό Εικαστικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης. Σήμερα ζεί και εργάζεται ως εικονογράφος και σχεδιαστής χαρακτήρων στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Παράλληλα ολοκληρώνει τον διετή κύκλο σπουδών του πάνω στο 2D Animation & Arts στο Κολλέγιο της Γλασκώβης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

  • Σύντομη ιστορική αναδρομή
  • Προσέγγιση ενός project
  • Έρευνα και καταγραφή ιδεών
  • Πειραματισμός και εξερεύνηση διαφορετικών υλικών/ μέσων
  • Από την ιδέα στην ολοκλήρωση
  • Συζήτηση και προτάσεις προσωπικής βελτίωσης μετά το πέρας του εργαστηρίου

Το εργαστήριο διοργανώνει το Veria Tech Lab της Βιβλιοθήκης και θα πραγματοποιηθεί    στο Εργαστήριο (Maker Space), στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης. Απευθύνεται σε νέους από 15 ετών και πάνω. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή  στο τηλ. 2331024494.

http://www.libver.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων