Βέροια Τοπικά

Νέα επιστολή Α. Μαρκούλη και απάντηση Φ. Καραβασίλη

Η νέα επιστολή του Αντώνη Μαρκούλη με τίτλο “Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις…»  έχει ως εξής:

«Μόλις δύο ημέρες ήταν αρκετές για να φανεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η προσχηματική ευαισθησία της διοίκησης και η προσπάθεια να μετατρέψει μια απόλυτα θεμιτή πράξη, την κριτική μιας απόφασής της, σε δήθεν απόπειρα συκοφάντησης προσώπων. Αναφορικά τώρα με τους εκλεκτούς «φίλους» και συναδέλφους, με την προσχηματική σας ευαισθησία και το ότι το εκλάβατε δήθεν ως προσωπική συκοφαντία, σας δηλώνω με σαφήνεια και για τον πλέον αδαή ότι «δεν ασχολούμαι με τα πρόσωπα». Απλά αναφέρομαι σε αποφάσεις που χρήζουν εξηγήσεων καθότι αντιβαίνουν τη λογική και τη δεοντολογία.

Ειδικότερα, ως απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, προχωρήσατε στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο Σύλλογο για ένα επιπλέον έτος, χρόνος που η δικαιοδοσία ανήκει στη νέα διοίκηση. Μάλιστα, όπως με ενημερώνετε, υπήρξε πρόταση ανανέωσης των συμβάσεων μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2018 ώστε και ο Σύλλογος να λειτουργήσει ομαλά και η νέα διοίκηση να προχωρήσει στις ανανεώσεις που αφορούν τη θητεία της.Εγώ και φυσικά οι νοήμονες συμπολίτες θεωρούμε ότι προκαλεί την κοινή λογική, το να υπάρχει ακόμη στον 21ο αιώνα η άποψη ότι με «προειδοποιητικές» επιστολές θα ήταν δυνατή η φίμωση προσώπων που έχουν δώσει δείγματα γραφής για την αντοχή τους.

Θα θεωρούσαμε δε ακόμη πιο παράλογο το να θεωρείται ενδεδειγμένη πρακτική αναβάθμισης του συλλόγου σε επίπεδο τόσο εικόνας όσο και προσφοράς στα κοινωνικά δρώμενα, η μέθοδος της σιγής δια των «προειδοποιητικών επιστολών».

Επανέρχομαι τέλος, μη αναφερόμενος σε πρόσωπα, και ερωτώ ως μέλος του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Ποιος ήταν ο λόγος που νιώσατε επιτακτική την ανάγκη να λάβετε απόφαση για χρόνο που ανήκει αποκλειστικά στη δική μας διοίκηση και έστω δεν έγινε αποδεκτή η εναλλακτική πρόταση που κατατέθηκε; Υπάρχει εξήγηση;

Είναι αλήθεια απορίας άξιον για ποιον λόγο ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αποδέχθηκε την προκαταβολική λήψη απόφασης για θέμα που δικαιοδοτικά ανήκει στο νεοκλεγέν Δ.Σ. του οποίου Πρόεδρος είναι ο ίδιος. Υπάρχει εξήγηση;»

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος
Καλή δύναμη στο νέο Δ.Σ.
Φιλικά και Συναδελφικά.

Αντώνης Μαρκούλης

——————————————————————
Και η απάντηση του Φώτη Καραβασίλη

“Είναι η τελευταία φορά που απαντώ στις εμμονές του κ. Μαρκούλη.

Ο κλάδος μας έχει πολλά προβλήματα που τα βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας Δικηγόροι.

Οι συμπολίτες μας έχουν ακόμη πιο πολλά.

Ας ψάξουμε λύσεις γι’ αυτά.

Ό,τι έχει να πει ο κ. Μαρκούλης ας το θέσει στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που είναι αρμόδιο και εκεί θα πάρει τις απαντήσεις.”

Βέροια 17-12-2017.-

Με τιμή

Φώτης Αντ. Καραβασίλης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας