Η κίνηση του Μητροπολίτη από Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου έως και Κυριακή 7 Ιανουαρίου

Ο Σεβασμιώτατος:

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. θα παραστεί και θα χαιρετίσει την κεντρική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στην Νάουσα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το μουσικοθεατρικό ανάγνωσμα "Ο Ληστής των Χριστουγέννων".

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ. θα ομιλήσει στην Σύναξη Ιερέων στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βεροίας επί τη εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στην Νάουσα, θα παραστεί και θα χαιρετίσει την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Γραφείο Νεότητος και του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο: «Περιμένοντας τον Χριστό» .

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα παραστεί και θα χαιρετίσει την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βεροίας και εν συνεχεία θα δεχθεί τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας όπου θα ομιλήσει ο Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δημήτριος Μ πακλαγής.

Την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου στις 5:00 π.μ. θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας επί τη εορτή των Χριστουγέννων.

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης.

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου Βεροίας.

Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και εν συνεχεία θα βραβεύσει φοιτητές που διακρίθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στην Νέα Νικομήδεια επί τη εορτή των εν Νικομηδεία Δισμυρίων Μαρτύρων.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας θα τελέσει Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στους νέους.

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας θα τελέσει την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και εν συνεχεία θα δεχθεί τα κάλαντα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου και θα κόψει την βασιλόπιτα στον Ιερό Ναό Αγίων Νεομαρτύρων Χαλάστρας.

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου στις 11:30 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό επί τη αλλαγή του έτους και θα κόψει την βασιλόπιτα στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας.

Την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και εν συνεχεία θα τελέσει Δοξολογία επί του νέου έτους του 2018.

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου όπου και θα κόψει την βασιλόπιτα του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 5:00 μ.μ. θα παραστεί στη Σύναξη Μοναχών και Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου το πρωί θα ομιλήσει στην Σύναξη ιεροπαίδων και αναγνωστών στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια.

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βεροίας και θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό.

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βεροίας όπου θα ομιλήσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καμπανίας Αρχιμ. Θεόφιλος Λεμο ντζής.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια) το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό.

Την ίδια ημέρα θα αγιάσει τα ύδατα:
Στις 11:30 π.μ. Βέροια.
Στις 12:30 μ.μ. Νάουσα (άλσος Αγίου Νικολάου)

Στις 1:00 μ.μ. στο κολυμβητήριο της Νάουσας

Στις 3:30 μ.μ. στο φράγμα του Αλιάκμονος

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!

εκ του Γραφείου Τύπου

αρχιμ, Παύλος Παπαδόπουλος

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 20487 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Ειδήσεις με Διάρκεια