Εργασία Τοπικά

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας: “Κάτω τα χέρια από την απεργία – Οι αγώνες των εργαζομένων δε θα μπουν στον γύψο”

Στο ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος προχωρά ακάθεκτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας, στο πλαίσιο της 3ης «αξιολόγησης», μία από τις βασικές αξιώσεις του κεφαλαίου, όπως είχε δεσμευτεί ήδη από τη 2η «αξιολόγηση» και τον σχετικό νόμο που ψήφισε τον περασμένο Μάη.

Κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα  νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Μάλιστα, η κυβέρνηση προχωρά σε μια τέτοια σημαντική ανατροπή υπέρ του κεφαλαίου, όταν ήδη 9 στις 10 απεργίες που αποφασίζονται από τα συνδικάτα, κηρύσσονται από τα αστικά δικαστήρια παράνομες ή/και καταχρηστικές. Πολλές φορές, μάλιστα, οι απεργίες σε επιχειρήσεις γίνονται με την «ευγενική παρουσία» αστυνομικών δυνάμεων, ακόμα και χρυσαυγιτών, και το κυνήγι αγωνιστών συνδικαλιστών από εργοδοσία και αστικό κράτος καλά κρατεί.

Οι αντιδραστικές αυτές αλλαγές αποτελούσαν σαφείς αξιώσεις του ΣΕΒ που πριν λίγες εβδομάδες σε συνέδριό του ανέφερε ότι: «χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής εργαζομένων στις αποφάσεις για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων» και έκανε λόγο για «περιπτώσεις κατάχρησης της πρακτικής να εξουσιοδοτείται το ΔΣ από τη ΓΣ για κήρυξη απεργίας».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάτω από την πίεση των αντιδράσεων προσωρινά πήρε πίσω την τροπολογία, δήλωσε όμως ότι θα την επαναφέρει άμεσα! Δίκαια, λοιπόν, παίρνει τα συχαρίκια από όλους τους ευρωπαίους εταίρους της και τους βιομηχάνους.

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων και στην προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας, δικαίωμα για το οποίο δόθηκαν αμέτρητοι αγώνες και χύθηκε πολύ αίμα.

Τους καλούμε, επίσης, να προσπεράσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ)-ΕΡΑ, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας