Βέροια Οικονομία

Η Αγορά της Βέροιας ζωντανεύει με παράλληλες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Δήμητρα Σμυρνή

Με συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, της ΚΕΠΑ, του Επιμελητηρίου Ημαθίας και του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, η Αγορά, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους των φορέων, θ’ αποκτήσει το γιορταστικό κλίμα που ταιριάζει στις μέρες των Χριστουγέννων, προσδοκώντας μεγαλύτερη συμμετοχή του αγοραστικού κοινού.

Το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις των φορέων, πέρα από το τρενάκι, που θα λειτουργεί από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου του’18.

Ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, εκπροσωπώντας το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, δήλωσε πως η ένωση των δυνάμεων των τεσσάρων φορέων έχει ως στόχο τη στήριξη της τοπικής αγοράς, την οποία εκφράζει και η αφίσα που συνοδεύει την καμπάνια και η οποία προσφέρθηκε στη συλλογική δράση από το ΔΗΠΕΘΕ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, μαθητές των τμημάτων του ΔΗΠΕΘΕ ντυμένοι με στολές ξωτικών, ταράνδων κλπ, στις 5.30μμ και στις 7.15μμ στην πλατεία Δημαρχείου θα συμμετάσχουν σε χάπενινγκ και θα κάνουν βόλτα με το τρενάκι.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, και πάλι μαθητές των θεατρικών τμημάτων του ΔΗΠΕΘΕ με φυλλάδια θα κινηθούν στην αγορά και θα προσκαλέσουν κόσμο για μια ομαδική φωτογράφιση στις 2.30μμ στην Πλατεία Δημαρχείου. Η φωτογραφία θα γίνει αφίσα και θα αναρτηθεί στα καταστήματα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβοπουλος  αναφέρθηκε στη μουσική κάλυψη των δράσεων από τη μεριά της ΚΕΠΑ, μέσω της Φιλαρμονικής του Δήμου, αναφερόμενος ακροθιγώς και στις εορταστικές εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, που ήδη ξεκίνησαν από χθες με επιτυχία και έχουν ως κορωνίδα τους τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ο Νίκος Νούλας, εκπροσωπώντας το Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου, δήλωσε πως το Επιμελητήριο είναι πάντα αρωγός των προσπαθειών του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου. « Θα χαρούμε με τα αποτελέσματα αυτής της ενωμένης προσπάθειας, που θα μας περιγράψει ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε το επιχειρείν» είπε.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου τόνισε πως επιθυμητός στόχος των συνεργαζόμενων φορέων θα είναι οι περιφερόμενες δράσεις, οι οποίες δημιουργούν γιορταστικό κλίμα χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση στα καταστήματα, όπως θα συνέβαινε με τις δράσεις σε στάση. Ιδανικοί εκφραστές αυτών των δράσεων είναι περιφερόμενοι ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, από την Πλατεία Ωρολογίου μέχρι και την Ελιά.

Επίσης, η μικρή Πλατεία της «Πεταλούδας» θα στολιστεί και θα φωταγωγηθεί ανάλογα, ώστε να προσφέρει αθροιστικά στο γενικότερο κλίμα.

Τέλος, τονίστηκε πως οι δράσεις των φορέων δεν θα είναι ανταγωνιστικές αλλά θα λειτουργήσουν συνδυαστικά, με κοινό στόχο την τόνωση της Αγοράς.

Φωτογραφίες:faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων