Πολιτισμός

Με αερόστατο έφτασε ο Άη Βασίλης στην Ονειρούπολη – Παραμυθένια έναρξη με τον Ευγένιο Τριβιζά

Η πιο παραμυθένια και λαμπερή έναρξη έγινε με τον Ευγένιο Τριβιζά

Με τον Άη Βασίλη να ταξιδεύει από το Ροβανιέμι και να προσγειώνεται ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας με αερόστατο στη Δράμα, με τον διεθνούς φήμης συγγραφέα παιδικών παραμυθιών, Ευγένιο Τριβιζά, να λαμβάνει το «Χρυσό Κλειδί της Ονειρούπολης» και με χιλιάδες κόσμου, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, ξεκίνησε η πιο παραμυθένια, χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας. Με ατέλειωτο κέφι, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, φωνές, αγκαλιές, τραγούδια και χορούς γράφτηκε με την τελετή έναρξης η πρώτη σελίδα του φετινού, αυθεντικού, χριστουγεννιάτικου παραμυθιού της Ονειρούπολης!

Η πόλη του Ονείρου ήταν πιο λαμπερή και όμορφη από ποτέ. Η επίσημη τελετή ήταν η πιο παραμυθένια και τα χιλιάδες παιδικά χαμόγελα στην κυριολεξία κατέκλυσαν κάθε γωνιά του χριστουγεννιάτικου πάρκου.

Ο «Δήμαρχος» της Ονειρούπολης, μαζί με τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την εξερευνήτρια από τους «Μυστικούς Κόσμους», τον Ζαχαρία και τη Γλυκερία ξεπέρασαν όλες τις… αναποδιές και έφεραν εις πέρας την αποστολή τους, κατορθώνοντας να βρουν και να φέρουν επί σκηνής αρχικά τον αγαπημένο Άγιο μικρών και μεγάλων, τον Άη Βασίλη, ο οποίος μετά την πτήση με αερόστατο κατέφτασε στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Ονειρούπολης, συνοδεία των βοηθών του και της Φιλαρμονικής του δήμου Δράμας. Όμως από την τελετή έναρξης κάποιος έλειπε…

Ένα τόσο όμορφο παραμύθι, γεμάτο από την ατμόσφαιρα και τη μαγεία των Χριστουγέννων, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς τον μεγαλύτερο Έλληνα παραμυθά, τον Ευγένιο Τριβιζά!

Ο κορυφαίος Έλληνας συγγραφέας μαζί με τον Δήμαρχο Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ, Γιώργο Ψαρρά, βρέθηκαν επί σκηνής, με τον Ευγένιο Τριβιζά να χαρακτηρίζει ως «ουράνιο τόξο» και ως «όαση χαράς στην έρημο της καθημερινότητας» την Ονειρούπολη.

Με το σύνθημα «σουσάμι άνοιξε», λαμπερά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της Ονειρούπολης, υπέροχες μουσικές με τον καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Κουφό και το συγκρότημά του ξεσήκωσαν τους επισκέπτες και η πιο μεγάλη, χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας ξεκίνησε και επίσημα!

Η Δράμα, ντυμένη στα γιορτινά της, έχει μεταμορφωθεί σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!
Για 14η συνεχόμενη χρονιά η Ονειρούπολη καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, να ζήσουν από κοντά το αυθεντικό παραμύθι των Χριστουγέννων!

banner-article

Ροη ειδήσεων