Βέροια Ρεπορτάζ

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης

Στην Ιπποκράτους, στην αγορά, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, διαμαρτυρόμενοι για  προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη σχολική διαδικασία,  διεκδικώντας  την επίλυσή  τους.

Τη διαμαρτυρία των μαθητών στήριξε με την παρουσία του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Εκπροσωπώντας τους μαθητές,  η τελειόφοιτη Χριστίνα Χαραλαμπίδου, μέλος του 15μελούς, κοινοποίησε στον Τύπο τα αιτήματα των μαθητών, τα οποία μοιράστηκαν και στους διερχόμενους.

Τα αιτήματα είναι:

  • Καθηγητές μουσικής παιδείας
  • Δωρεάν μεταφορά για όλους
  • Δωρεάν μουσικά βιβλία και γενικής παιδείας
  • Αναγνώριση μουσικών σπουδών
  • Άμεση μεταφορά στις Βάρβαρες
  • Έλλειψη εγκαταστάσεων
  • Βελτίωση συμπεριφοράς οδηγών λεωφορείων

Με παρόντα  τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων η Πρόεδρος Δέσποινα Παρίση είπε:

«Η σημερινή κινητοποίηση είναι μια κινητοποίηση που ξεκίνησε από τους ίδιους τους μαθητές, μετά από δύο μέρες κατάληψης που είχαν στα σχολεία τους. Τα προβλήματά τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί.

Βασικά τους προβλήματα είναι:

Η στέγαση – Περιμέναμε μέσα στο καλοκαίρι να μεταφερθούν τα παιδιά στο καινούριο σχολείο, αλλά είχουν τη διαβεβαίωση από τον Αντιδήμαρχο ότι το θέμα οδηγείται στη λύση του.

Οι χαμένες ώρες μαθημάτων – Έχουν 80 ώρες κενά για μαθήματα που είναι υποχρεωτικά. Τα μουσικά μαθήματα στα μουσικά σχολεία είναι υποχρεωτικά. Χρόνια τώρα δεν καλύπτονται. Έχουν απόλυτο δίκιο να ζητάνε καθηγητές για το σχολείο τους.

Τα βιβλία – Ζητάνε μουσικά βιβλία που πρέπει να τους τα παρέχει το κράτος. Πληρώνουν οι γονείς, γιατί ένα μουσικό βιβλίο στοιχίζει από 18 μέχρι 30 ευρώ. Σκεφτείτε έναν γονιό που έχει 2-3 παιδιά σ’ ένα μουσικό σχολείο!

Πιστοποίηση σπουδών – Ζητούν μια πιστοποίηση των σπουδών τους, κάτι που το ζητούν όλοι οι μαθητές των μουσικών σχολείων. Τελειώνοντας το σχολείο αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν κανένα χαρτί που να αναγράφει ότι έχουν διδαχτεί όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα, αρμονία, ντικτέ, ατομικό όργανο, παραδοσιακή μουσική, βυζαντινή… Αυτά τα παιδιά χάνονται μέσα στο πλήθος. Λογικό θα ήταν οι απόφοιτοι ενός μουσικού σχολείου με την πιστοποίηση να παίρνουν κάποια μόρια. Αυτό δε συμβαίνει.

Οι γονείς συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά, γιατί τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Η κατάληψη είναι ακραίος δρόμος, αλλά έχουν καιρό που μας φωνάζουν τα αιτήματά τους. Δεν είναι ωραίο να διεκδικούν στο δρόμο, ωραίο είναι να τους παρέχεται αυτό που τους αξίζει.»

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Νίκος Παπαγιάννης πρόσθεσε:

«Τα παιδιά είναι εξαιρετικά και δε θέλουν να φτάνουν σε τέτοιους τρόπους, χάνοντας μαθήματα. Μέχρι τώρα έκαναν πολλή υπομονή, αλλά πρέπει να δειχθεί μια περισσότερη προσοχή σε τέτοια σχολεία που καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και πρέπει να ακουστούν.»

Η μουσική πλευρά της διαμαρτυρίας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του καιρού. Η συγκέντρωση των μαθητών δεν ήταν μεγάλη σε όγκο, είχε όμως παλμό και ένα «μουσικό» σύνθημα που επαναλαμβανόταν έδινε το στίγμα του Σχολείου.

“Μουσικό Σχολείο χωρίς καθηγητές είναι σαν κιθάρα χωρίς χορδές”

far

Φωτογραφίες:faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων