Εργασία Τοπικά

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας: “Καταγγέλλουμε τις νέες συλλήψεις στα Γιάννενα”

Δελτίο Τύπου

30/11/2017

Καταγγέλλουμε τις νέες συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων που έγιναν έξω από το κατάστημα «Market IN» στα Γιάννενα στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει χθες, 29/11/17, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης «πρώην Καρυπίδης».

Οι συλλήψεις είναι συνέχεια του ανθρωποκυνηγητού και των συλλήψεων εργαζομένων της Καρυπίδης που έγιναν πριν λίγες μέρες και συνδέονται με την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και καταστολής των κινητοποιήσεων τους:  Πάλι στα Γιάννενα πριν ένα μήνα χτύπησαν αντίστοιχη κινητοποίηση εργαζόμενων του “Καρυπίδη”. Στην Περαία Θεσσαλονίκης η προσπάθεια για παράνομες μεταφορές αφαίρεσης εξοπλισμού και εμπορευμάτων είχε συνοδεία αστυνομικές μονάδες, άνδρες της Ασφάλειας και κλούβες των ΜΑΤ.

Κυβέρνηση, εργοδοσία και δυνάμεις καταστολής, όταν θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών, γίνονται αδίστακτοι. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» τους και θα την επιβάλλουν με κάθε τρόπο, βάζοντας χέρι στο δικαίωμα της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης να μη φοβηθούν, να μη χάσουν το κουράγιο τους, πιο μαχητικά και μαζικά να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία, να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην απληρωσιά, στις απολύσεις, στους μισθούς ψίχουλα και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη. 10:30πμ στην κεντρική πλατεία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας